Yalova Dünya Şehri Oluyor

İki ayrı bölgeye ayrılan Yalova'nın Çınarcık ve Termal tarafı çok yıldızlı oteller, yat limanı ve kongre merkezi ile turizm bölgesi olarak tasarlandı. Kentin doğu yakası ise, sanayi ve teknolojiye ayrıldı.

Yalova kabuk değiştiriyor... Bu değişim en fazla 3 yıl sürecek. İki ayrı bölgeye ayrılan kentin bir tarafı turizm, diğer tarafı ise sanayi ve teknoloji merkezi olacak. Nasıl mı? İşte yaşama geçirilecek projelerin sadece bir kaçı...

Yalova'nın, Çınarcık ve Termal bölgesinde, çok yıldızlı oteller, yat limanı, kongre merkezi ve dünya markalarının da içerisinde bulunduğu plazalar hizmet verecek. Tatilini bu bölgede geçirecek olan bir kişi, hem Çınarcık'ta denize girebilecek, hem de termalden taşınacak 40 derecelik suyla, sahildeki havuzda şifa arayabilecek.

Yalova'nın doğu yakası ise, sanayi ve teknolojiye ayrıldı. Tersanesi hizmete giren, yat limanının faaliyete geçmesi için de sayılı günler kalan bölgede, ayrıca kurulacak fabrikalarla da Türkiye'nin bilgisayar ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Dünyanın dört bir kıtasına satılan çiçeklerle süslenecek bu bölgede, projeler için altyapı çalışmalarının tümü tamamlandı.
Batı yakasında start önümüzdeki aylarda veriliyor...

Hyundai'nin de fabrika kurabileceği bu dev projeye imza atmak için hazırlıklarını son derce gizli sürdüren yerli ve yabancı firmalar, doğu bölgesinde olduğu gibi, rakiplerinin verecekleri fiyatları şimdiden araştırmaya başladılar.

Yatırımlarla göç artacak
Ancak yatırımlar, bazı sıkıntıları da beraberinde getirecek. Bu kaçınılmaz... Bunların başında hiç şüphesiz göç geliyor! Yalova'nın 80 bin olan nüfusunun 800 bine çıkmaması için, o projelere imza atan yöneticiler, bu soruna da şimdiden kalıcı önlemler almalı.

Yalova'da bu çalışmaların mimarı, Nevşehir'de Valilik yaparken, makamın yıpratılmaması için Türkiye'de bir ilke imza atıp, görevinden istifa edip, bir süre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde çalıştıktan sonra, Yalova'ya Vali olarak atanan Doç. Dr. Yusuf Erbay geliyor. İki yabancı dil bilen, uluslararası toplantılarda yaptığı konuşmalarla, görüşünü paylaşan yabancılar tarafından alkışlanan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki (TOBB) görevinden dolayı, sanayici ve işadamlarıyla samimi olan, hükümetten de istediğini alabilen Erbay'ı iki kez tebrik etmek istiyorum.

Birincisi, günümüzde yüzlerce kişi vali olmak için çalmadık kapı bırakmazken, O, makamı yıpratmamak için valilikten istifa ettiği için. Diğeri ise İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nin arasında, dünya kenti Yalova'yı yarattığı için.