Karacasöğüt Koyu için ‘Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı’ Kararı Verildi



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Marmaris’teki Karacasöğüt Koyu için ‘birinci derece arkeolojik sit alanı’ kararı verdi. Bu tescil kararı uyarınca, Helenistik döneme ait arkeolojik buluntulara ev sahipliği yapan koy korunacak. Ancak bu karar sonrasında bölgeye yapılmak istenen projelerin akıbeti merak konusu oldu. MUÇEV ile Global Marin gibi şirketler, koydaki yat limanın kapasitesini artırmak istiyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; iskele kapasitesinin artırılmasına karşı çıkan Marmaris Kent Konseyi’nden avukat Arzu Alper, yaptığı açıklamada, “Bölge dalışa da kapatılmalı ve koruma altına alınmalı. Tespit yapılan alanda atılan çapalar deniz dibi tarihi eserlere zarar verebilir, alan dalışa kapatılmalı. Kapasite artırımları ile ilgili süreçler de durdurulmalı.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi de, “Bu karar sonucu MUÇEV Marina kapasite artışı için verilen ‘ÇED olumlu’ kararının iptali talepli, açtığımız davanın dumanı henüz tüterken, Karacasöğüt’ün koruması gerçekleşmiş oldu.” açıklaması yaptı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)