Karadeniz Kıyısında Modern Kent Projesi



AK Parti'nin seçim bildirgesinde yer alan 'İstanbul'a iki yeni şehir' projesinin açıklamasının ardından yeni İstanbul projesi de tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden 1/25 bin ölçekli planlarda Karadeniz'in kuzeyinde Uskumruköy, Gümüşdere, Kısırköy bölgesinde taş ocakları olarak kullanılan ancak işlevini tamamlamış atıl bölgede, yeni bir modern kent kuruluyor.

Golf ve deniz turizmi

İBB koordinatörlüğünde oluşturulan uzman ekip tarafından çalışmaları sürdürülen plan kapsamında, dünyanın en büyük golf sahası inşa edilecek. Üçüncü köprü üzerinden geçişi yapılacak olan tren yoluyla entegre edilecek bölge, hektar bazında mega projeler için planlandı. İstanbul'un turistik ve ekonomik çekim merkezi olacağı düşünülen yeni kentte, özellikle golf ve deniz turizmine yönelik yatırım planları dikkat çekiyor. Elektronik ortamda simulasyon çalışmaları tamamlanan projede; dev bir kruvaziyer limanı, Türkiye'nin en büyük prestijli konut ve rezidans, lüks bir ticaret merkezleri yer alıyor. Yaklaşık 70 kilometrekarelik alan üzerinde inşa edilecek yeni yerleşim alanıyla ilgili çalışmalar İstanbul'un planlarına da işlenecek.

Erdoğan açıklayacak

Karadeniz kıyısında dev liman ve ticaret merkezi olarak tasarlanan projeyle ilgili son çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı toplantıyla tamamlandı. Üç proje şeklinde hazırlanan çalışmalardan bir tanesi öne çıkarılarak 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Başbakan Erdoğan'ın projenin son haline onay verdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.