"Karadeniz Otoyolu'nu Yapın, İş Bitince Para Hazır"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Karadeniz Sahil Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması için müteahhit firmalara talimat verdi. Erdoğan, "İş bitince paranızı ödeyeceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan, önceki gün havadan ve karadan denetlediği Karadeniz Sahil Otoyolu Projesi'nin eksiklikleri hakkında müteahhit firmalardan bilgi aldı. Yılan hikayesine dönen proje için Hükümet, bölge halkına 2005 yılı sonunda bitirme sözü vermişti. Ancak, projede bir yıllık aksama oldu.

Erdoğan, gecikme konusunda bölge halkına, "Bir yıl geciktik. Çeşitli aksaklıklar oldu. Ancak, bizden önceki hızla sürdürülseydi, otoyol ancak 2028 yılında tamamlanabilirdi. İnşallah 2006 yılı sonunda yol tamamlanacak" dedi. Erdoğan, projenin en önemli ayaklarından birini oluşturan Ordu Bolayır Tünel inşaatını yerinde inceledi. Müteahhit firmalar ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, Başbakan Erdoğan'a tünel inşaatının ekim ayı sonunda bitirileceğini söylediler. Başbakan Erdoğan da projenin tamamlanması için müteahhit firmalara güvence vererek, "Merak etmeyin, işi bitirin paranızı son kuruşuna kadar ödeyeceğiz" dedi.

750 milyon $ alacak
Proje yüzde 80 oranında tamamladı. Samsun'dan Ordu'ya uzanan projenin kalan bölümünün yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yolun bu yılki 545 milyon YTL'lik ödeneği Hükümet tarafından ödenirken, müteahhit firmaların halen 750 milyon dolar alacağıı bulunuyor. Müteahhitlerden Limak İnşaatın sahibi Nihat Özdemir, "Hiçbir sıkıntı yok, müteahhitlerin hepsi de memnun, yol yıl sonuna bitecek" dedi.

Sarp'a kadar tur
Başbakan Erdoğan, denetleme sırasında yolla ilgili bir hayalini de dile getirdi. Erdoğan, "Yolun tamamı bitince Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı'na kadar otomobille gitmek istiyorum. Bu turu yapacağım" dedi