Karadeniz'i Doldurup Üzerine Golf Sahası Yapacaklar



DHA'nın haberine göre, Trabzon'un Yomra İlçesi'nde 50 milyon liraya mal olacak proje için çalışma başlatıldı. Golf sahasıyla ilçenin turizm potansiyelinin artacağını belirten Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, dolgu çalışmalarına 2018'de başlanacağını duyurdu.

Bölgede son zamanlarda özellikle körfez ülkelerinden gelen turistlerle turizmde yaşanan canlılık Yomra ilçesinde de yaşanıyor. Kente yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunan, 40 bin nüfuslu ilçenin, alışveriş merkezi, spor tesisleri ve otellerin yanı sıra golf sporunun da merkezi olması, bu sayede de turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Yomra Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçede 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine sosyal donatı projesi uygulanacak ardından da bu alanın 300 dönümünede 18 çukurlu golf sahası projesi yapılacak. İlçeyi heyecanlandıran ve 50 milyon liraya mal olması beklenen golf sahası projesini Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da destekleyecek.

Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, denizde dolgu alanı üzerine inşa edilecek golf sahası projesiyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Turizme katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Sağıroğlu, "Bölgemiz son zamanlarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Trabzon'un parlayan yıldızı, incisi Yomra ilçemiz Arap turizminin merkezi olarak değerlendirilmektedir. İlçemizde yoğun bir yerleşim ve yatırım turizm manasında ciddi bir hareketlilik yaşamaktayız. Bizlerde turistlerimizin kalıcı olabilmesi için projeler geliştirmekteyiz. Bu Alanda 650 dönümlük dolgu projesi hazırladık. Projede, golf sahası da yer alacak. Bu proje ilçemize katacağı değerlerden ötürü heyecanlanmaktayız" dedi.

Dolgu çalışmalarına başlanacak

Projelerinin bölge için bir vizyon projesi olduğunun da altını çizen Başkan Sağıroğlu, projede bu yıl dolgu çalışmalarına başlanacağını duyurarak şöyle konuştu: "Şu anda tüm onay ve olurlarımız çıkmış. İmar çalışmalarımız hazır hemen ilgili bakanlığımıza gidip projenin hızlıca çıkmasını ve dolgu çalışmalarını inşallah başlatacağız. Bu projede golf sahasından, konaklamasına sosyal donatı alanlarına kadar, vatandaşlarımızın rahatça nefes alabileceği sosyal ve özellikle yeşil alanlar oluşturduk. Ben bu projenin kentimiz ve ilçemiz için vizyon projesi olduğu inancındayım. Proje bölgemize ciddi manada değer katacaktır. Biz turistlerimizi burada ağırlarken 3 aylık olan bu sezonu 6-7 aya çıkartmamız gerekir. Bu anlamda başka çalışmalarımız da var. Bu projeyle ilçemizin adını hem yurt içinde hem de yurt dışında özellikle Arap ülkelerinde duyuracağız. Yeni yılda dolgu çalışmalarına başlayacağız. 1 buçuk 2 yılda dolgu çalışmalarının bitiririz diye tahmin ediyorum. Yapımcı hususunda da çok ciddi yerli ve yabancı yatırımcılarca müracaatlar var. Önümüzdeki dönem bu projemizi bitirip, ilçemize, vatandaşlarımıza ve ilimize teslim edeceğiz"