Karanlığı Aramak / The City Dark Film Gösterimleri



İnsan hayatında ışığın önemi üzerine etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye, bu kez karanlığın peşine düşüyor. Şehirlerdeki bilinçsiz aydınlatma çalışmaları nedeniyle kaybettiğimiz karanlık duygusu ve gökyüzü ışıkları için bir bilinç uyandırmak adına yola çıkan PLD Türkiye; Ian Cheney’nin yönettiği ve birçok festivalde ödüllendirilmiş The City Dark filminin gösterimi ile 'karanlığı aramak' eylemini destekliyor.

Şehir ışıkları arasında yabancılaştığımız karanlık ve ışıldamalarını unuttuğumuz yıldızlar için bir ‘uyanış’ filmi olan The City Dark, belgesel niteliğinde bir çalışma. Film, bilinçsiz aydınlatmanın kültürel, fiziksel ve hatta psikolojik etkileri üzerine gerçekleştirilmiş araştırmalar ve çözümlemeler ile dünyanın gömüldüğü ışık kirliliğini ve sonuçlarını ortaya koyuyor.

'Karanlığı aramak' başlığı altında gerçekleşecek olan ve karanlığın aslında yaşantımızda ne kadar hayati bir noktada durduğunu anımsatan The City Dark filminin gösterimleri, PLD Türkiye editörü ve PLDA Türkiye temsilcisi Emre Güneş’in katılımıyla gerçekleşecek. Sadece yapı sektörü profesyonellerine açık olan gösterimlere katılım sağlamak için www.pldturkiye.com adresinden kayıt olmak yeterli.

Highlight ana sponsorluğunda İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir Serbest Mimarlar Derneği, Yapı Endüstri Merkezi (YEM), İstanbul Moda Akademisi ve İzmir Fransız Kültür Merkezi destekleriyle gerçekleştirilecek olan etkinliğin iletişim sponsorluğunu ise Mimarizm.com ile Yapı Dergisi üstleniyor.

The City Dark filminin gösterim programı

20 Eylül Perşembe - TSMD Mimarlık Merkezi, Kentpark AVM/Ankara

2 Ekim Salı - İstanbul Moda Akademisi, Nişantaşı/İstanbul

26 Kasım Pazartesi - İstanbul Moda Akademisi, Nişantaşı/İstanbul

5 Aralık Çarşamba - İzmir Fransız Kültür Merkezi, Alsancak/İzmir

Fragmanı izlemek için: http://youtu.be/W2o40Hm7aec

Kayıt ve detaylar için: http://www.pldturkiye.com