Karayalçın'dan Gökçek'e 1 Milyar Dolar Sorusu



CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in vatandaşlardan peşin olarak toplayıp BOTAŞ'a ödemediğini iddia ettiği doğalgaz parasını ne yaptığını sordu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, "Başbakan 70 yıl öncesinin nüfus cüzdanını gösterip CHP iktidarı döneminde insanların vesikayla patiska, yiyecek ve içecek aldığını söylüyor. 70 yıl öncesinden değil bugünkü ekonomik durumdan bahset" dedi. Okay, Ankara'nın Bala ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin tarım politikasının çiftçiyi bitirdiğini, hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini savundu.

Okay, "Çiftçiye verilen destekleme 16 lira olarak açıklandı ancak 6 lira verildi. Onun da tamamı verilmedi. Çiftçiye kredi musluklarını açtığınızdan bahsediyorsunuz. Fakat Ziraat Bankası'ndan kredi alabilmek için çiftçinin verdiği ipotekler kabul edilmiyor. Çiftçiden illa Ankara'da daire ipoteği, bir de üstüne iki memur kefil istiyorlar. Hani kredi muslukları açılmıştı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde eski bir nüfus cüzdanını göstererek CHP iktidarı döneminde insanların vesikayla patiska, yiyecek ve içecek aldığını söylediğini kaydeden Okay, "O zaman hangi zaman? O zaman 2. Dünya Savaşı zamanı. Bundan 70 yıl önce. 70 yıl önceki durumdan değil bugünkü ekonomik durumdan bahset. Anlatmak istediğim bir hesaplaşma, Atatürk ile İnönü ile hesaplaşma. Ama bunu anlatırken sen 70 yıl öncesi ile değil ülkenin bugün içinde olduğu ekonomik durumla ilgili konuş. 70 yıl önce senin annen de baban da, ninen de, deden de CHP'ye oy veriyordu, çünkü başka parti yoktu" dedi.

Karayalçın doğalgaz paralarını sordu

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in vatandaşlardan peşin olarak toplayıp BOTAŞ'a ödemediğini iddia ettiği doğalgaz parasını ne yaptığını sordu.

Karayalçın, "Benden önce bu meydanda konuşma yapan Gökçek sizlere doğalgazla ilgili açıklamalarda bulunmuş. 1996 yılından bu yana sizlerden peşin olarak aldığı doğalgaz paralarını BOTAŞ'a ödememesi sebebiyle TBMM'den geçen kanun ile Ankara'nın doğalgaz şebekesi özelleştirildi, ticarileştirildi, satıldı. Böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi" diye konuştu. Belediyenin BOTAŞ'a vermediği paranın bir milyar dolar olduğunu öne süren Murat Karayalçın, "Bunu yatırmadın da bu parayı ne yaptın, nereye harcadın?" dedi.

Melih Gökçek'in belediye çalışanlarını emrivaki yaparak mitingine getirdiğini savunan Karayalçın, belediye başkanlığını yaptığı dönemde çalışanlara 'Falanca yerde miting var. Siz de orada olursanız iyi olur' demediğini, çalışanları böyle bir uygulamayla karşı karşıya bırakmadığını söyledi.

Daha önce Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmanın montajlanarak sözlerinin çarpıtıldığını ve bunun CD'ye kopyalanıp evlerin posta kutularına bırakıldığını, ekmek büfelerine dağıtıldığını ifade eden Karayalçın, "Bu kasetin aslı elimizde. Ne demişiz Diyarbakır'da, 'Diyarbakır bizim, Dicle'nin doğusu da bizim, batısı da bizim' demişiz. Yalan mı söylemişiz, bizim topraklarımız değil mi? Bu ülkede dışişleri bakanlığı, başbakan yardımcılığı, Milli Güvenlik Kurulu üyeliği yapmış bir insanım" dedi.