Karayolları Lojman Sakinleri Kapı Önüne Konuldu

Değerli kamu arazileri bir bir özel sektöre satılırken, bunların son örneklerinden olan Karayollarına ait İstanbul Levent'te bulunan 96 bin 505 metrekarelik arazinin devrinden sonra Karayolları lojmanlarında oturanlar mağdur edildi. Lojmanda oturanların itirazlarına rağmen lojmanların boşaltma işlemi tamamlanırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) de devir için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bundan sonraki süreçte Zorlu Grubu'na ödemeyi yapabilmesi için belli bir süre tanındı. Devrin; grubun, 800 milyon dolarlık bedeli hazırlamasının ardından bu ay içinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

800 milyon dolar bedelle özelleştirilen 96 bin 505 metrekare yüzölçümüne sahip arazinin net alanı, yeşil alan ve ring yolu ayrımından sonra yaklaşık 84 bin 500 metrekare olacak. Taşınmazın üzerine kurulacak yapının emsali 2,8 olarak belirlenirken, bu emsalle 237 bin metrekarelik inşaat yapılabilecek. Arazinin yüzde 35 rezidans, yüzde ıo'u ofis, büro gibi yönetim, yüzde 15'i ticaret, yüzde 30'u turizm, yüzde ıo'u da sosyal ve kültürel tesis olarak değerlendirilebilecek.

Zorlu Grubu'nun, ihale bedeline peşin ödeyeceğini açıklamasına karşılık vadeli ödeme şansı da bulunuyor. Vadeli seçenekte 24 aya kadar taksit imkanı yapılacak. Bu durumda satış bedelinin yarısı sözleşme imzasında alınacak, yüzde 25'i 1 yıl içinde, geriye kalan tutar ise ikinci yılda ödenecek.