Karcher’den 140 Olimpik Yüzme Havuzu Büyüklüğünde Su Tasarrufu



2014 yılında yüzde 100 sürdürülebilirlik hedefiyle yola çıkan Kärcher, 2020 yılına ulaşmadan “Sürdürülebilirlik Mükemmeliyeti” programındaki 14 genel hedefin sekizini tam olarak uygulayarak program kapsamında koyduğu hedefleri tamamlamak adına hızla ilerlemeyi sürdürüyor. Sürdürülebilirlik hedeflerinin yüzde 89’unu hayata geçirmeyi başaran Kärcher, ürün geliştirmeden ambalajlamaya, üretim faktörlerinden çevreye birçok alanda önemli adımlar attı.

Tüketici ürünlerini geliştirirken malzeme azaltımı ve enerji verimliliği olmak üzere, temel iki konuya odaklanan Kärcher’in sadece 2017 yılında satılan cihazları sayesinde, 140 olimpik yüzme havuzunu dolduracak sudan ve dünyanın çevresini 124 kez otomobille dolaşmaya yetebilecek kadar elektrikten tasarruf sağlandı. 2016 yılının başlarında Paris Eylem Taahhütü’nü imzalayan Kärcher, küresel ısınma artışının 2°C'nin altında tutma amacını taşıyan küresel iklim korumasına da bağlı...

Yerel İçin Yerel konseptiyle lojistikte tasarruf
Satın almada, tedarikçi denetimini katı sosyal ve ekolojik kriterleri de içerecek şekilde genişleten Kärcher, "Yerel için Yerel" konseptini uygulamaya başladı. Bu çerçevede satın alımları daha fazla bölgesel hale getiren Kärcher, bölgesel tedariki Çin’de yüzde 90, Avrupa’da ise yüzde 70 oranında gerçekleştirmeyi başararak lojistikteki gereksiz kaynak tüketimini azalttı. Ayrıca kamyonlar ve konteynerlerde daha fazla yükleme için başlatılan yeni yük planlama sistemi, yerin boşa harcanmasını önlediği için nakliye gerçek ihtiyaç oranında kullanılıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yüksek enerji tüketiminin önüne geçildi
Kärcher, Almanya’daki tüm tesislerinde DIN EN ISO 50001'e göre devreye alınan enerji idare sistemini başlatarak yüksek enerji tüketimini ortadan kaldırdı. Örneğin artık plastik enjeksiyonlu kalıplamada sürücüler yüzde 33 daha ekonomik çalışıyor. Uygulamanın yılsonuna kadar İtalya ve Romanya'daki tesislerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Yapılan enerji tüketim analizlerine göre Kärcher tesislerinin yılda birkaç yüz bin Euro ve 4 bin 500 megavat saat tasarruf potansiyeli bulunuyor. Bu rakam ortalama bir belediyenin tüm ihtiyaçlarına eşit bir miktara tekabül ediyor. Bu bağlamda Kärcher, tesislerinde enerji tasarruflu yenileme veya LED aydınlatmaya dönüştürme gibi ilk önlemler uygulamaya alındı.

Bir yılda 35 ton plastik atık, 33 bin metreküp su tasarrufu
Sürdürülebilirlik konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde önemli başarılara imza atan Kärcher, 1 milyon Euro başına salınan karbondioksit oranını 15.9 tona indirdi. 2016-2017 döneminde 2 bin 751 ton karbon salınımının önüne geçildi. Yine aynı dönemde yaklaşık 1 milyon 204 bin pet şişeye denk gelen 35 ton plastik atıktan ve 237 bin 700 kez banyo kullanımında harcanan suya eşit miktardaki 33 bin 278 metreküp sudan tasarruf edildi. Kärcher, önümüzdeki dönemde sürdürülebilirlik hedeflerini Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu hale getirerek istikrarlı bir şekilde geliştirmeyi planlıyor.