''KARDEMİR, Ray ve Yapı Çelikleri gibi Ürünlerde Marka Olma Yolunda Etkin ve Kalıcı Adımlar Atmıştır''



Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR'in global krize karşın hız kesmeden büyümesini devam ettirdiğini, yeni istihdam alanları yarattığını, ray ve yapı çelikleri gibi ürünlerde marka olma yolunda etkin ve kalıcı adımlar attığını bildirdi.

Demirel, fabrikada düzenlediği basın toplantısında, üretim kapasitesinin artırılması ve modernizasyon yatırımlarının yanı sıra ürün çeşitliliği ve kaliteye yönelik de önemli atılımlar içerisinde olduklarını söyledi.

Business İnitiative Directions-BID'ın (İş İnisiyatifi Yönelimleri), 116 ülkeye yayılan ve sektörlerinde kaliteye verdikleri önemle liderlik eden şirketleri takdir ve teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği kalite zirvesinde ödüller verdiğini anlatan Demirel, şunları kaydetti:

''BID fabrikamızı Kalite Zirve Ödülü'ne layık gördü. Uluslararası kalite zirvesi ödülüne kurum veya kuruluşlar kendiliğinden aday olamamakta. Adaylık ve ödül sürecinde müşteri memnuniyeti ve ilişkileri, liderlik, prestij, yenilikçilik, teknoloji, uygulama, iş sonuçları gibi faktörler bir bütün olarak ele alınmakta. KARDEMİR'de söz konusu kriterler göz önüne alınarak kalite ödülüne altın kategoride layık görülmüş ve ödülünü almıştır. Demir-çelik sektörünün öncü kuruluşlarından KARDEMİR global krize rağmen hız kesmeden büyümesini devam ettirmiş, yeni istihdam alanları yaratmış, ray ve yapı çelikleri gibi ürünlerde marka olma yolunda etkin ve kalıcı adımlar atmıştır.''

Çevre ve enerji yönetimi

Demirel, KARDEMİR'de ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun Çevre ve Enerji Yönetim Birimi kurduklarını işaret ederek, atıkların kaynağında azaltılması, ayrıştırılması, yasal şartlar çerçevesinde geri kazanımlarının ya da bertaraflarının sağlanması, çalışanların bilinçlendirilmesi, proses ve ekipmanlarda iyileştirme projelerinin uygulanmasının 2011'de de hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Şirket bünyesinde Sağlık Merkezi açarak daha kapsamlı ve çağdaş bir yapıya kavuşulduğunu anlatan Demirel, sağlık merkezindeki tüm faaliyetlerin yeni kurulan iş yeri sağlık sistemi otomasyon programı ile elektronik ortama aktarıldığını, bu yapı ile İşyeri Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nin de altyapısının oluşturulduğunu belirtti.