Kardemir'den Suriye'ye Ray



Karabük'e gelen Suriye heyeti, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de gerçekleştirilen ray üretimini yerinde inceledi.

Suriye Demir Yolları Teknik Bölüm Yöneticisi Mühendis Yehya Al-Khatib, Kamu Uluslararası Yöneticisi Roula Anbar, Pazarlama Bölümü Müdürü Mühendis Mohammad Alnaji ve Sözleşme Departmanı Müdürü Huusein Mhawes fabrikada incelemelerde bulundu. Al-Khatib, ray ve profil haddehanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ray üretilmesinin, hem kendileri için hem de komşu ülkeler tarafından büyük avantaj olduğunu söyledi.

Suriye Demir Yolları olarak yıllık 48 bin ton raya ihtiyaçları bulunduğunu anlatan Al-Khatib, şöyle dedi:

"4-5 yıl sürecek yenileme projesi ve Hicaz Demir Yolları'nı iyileştirme çalışmalarına başladık. Bu nedenle ihtiyacımız olan rayı Türkiye'den almaya başladık. Bunun için KARDEMİR tarafından üretilecek 72 metre uzunluğunda 36 bin ton rayın ilk parti sevkiyatı ve üretimini incelemeye geldik. İnceleme ve gezilerimizde rayın nasıl üretildiği, hangi aşamalarında geçtiği detaylı olarak anlatıldı. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ilk parti olan 7 bin 200 ton ray, demir yolu ile Suriye'ye ulaşacak."

KARDEMİR Genel Müdür Yardımcısı Metin Atlan da heyete, üretilen rayları ve üretim aşamasını gösterdiklerini ifade etti.