'Karlı Gördüğüm Her Alanda Yatırım Yaparım'

İngiltere'de lüks konut projeleriyle 100 milyon sterlin ciroya ulaşan Ali Özmen Safa, Star gazetesi için teklif verdi. "Beni Bodrum ve Güney'de iyi tanırlar" diyen işadamı, Türkiye'de de lüks konut ve otel yapacak.

Yaptığı lüks konut projeleriyle sadece İngiltere'de geçen yıl 100 milyon sterlinlik ciro yapan Kıbrıslı Property International Plc Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, Türkiye'ye yatırım için kolları sıvadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Star gazetesi için teklif veren iki şirketten biri olan Safa, "Ben Kıbrıslı büyük bir yatırımcıyım. Kârlı gördüğüm her alanda yatırım yaparım" dedi.

İngiltere konuşuyor
Projeleriyle ilgili olarak VATAN gazetesine açıklamalarda bulunan Safa, Türkiye ile ilgili projelerinin sadece medya sektörü ile sınırlı kalmayacağını, konut ve otel yatırımlarına da soyunacağını belirtti, ingiltere'de inşaat sektöründe edindiği tecrübeleri Türkiye'ye de taşıyacağını vurgulayan Safa, "Niyetim Türkiye'de konut ve otel projelerim de hayata geçirmek. Türkiye'de Bodrum ve Güney sahilinde konut üzerine çalışan şirketler beni yakından tanır" dedi.

"Ben Kıbrıslı bir Türk'üm. Kıbrıs'taki en büyük şirketi yarattık, ingiltere'de çok büyük bir şirketiz" diyerek kendini tanıtan Safa, 1963 yılından beri ingiltere'de yaşadığını kaydetti. 1970 yılında Londra Üniversitesi'ni bitirdikten sonra iş hayatına atıldığını anlatan Safa, şöyle devam etti:

"Değişik sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerim var. ingiltere'de inşaat sektöründe önemli projelere imza attim. 3-4 yıldır ingiltere'de yaptığım projeler çok konuşuluyor. Sadece ingiltere'deki ciromuz 100 milyon sterlin. Burada lüks konut inşaa ediyoruz. Konutlarımızı da Singapur'dan Türkiye'ye kadar dünyanın dört bir yanında pazar lıyoruz."

Medyaya yakınım
Medya sektörüne yabancı olmadığını belirten Safa, emlak üzerine Residence ismiyle bir dergi çıkarttığını, derginin Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada satıldığını söyledi. Safa, Star gazetesini tek başına mı yoksa bir ortakla mı alacağı konusundaki sorumuzu da şöyle yanıtladı:

"Bazı projelerimi başkaları ile paylaştım. Henüz bir şey belli değil ama paylaşmaya da hazırım. Ben bir işadamıyım, yatırımcıyım. Girdiğim sektörde uzmanları buluyorum, onlarla çalışıyorum."

Kıbrıs'ta büyük yatırımlara soyunduk
Üç yıldır Kıbrıs'ta da büyük yatırımlara başladıklarını dile getiren Safa, şöyle konuştu: "Bu yıl Kıbrıs'ta 350 konut yapıp teslim ettik. Bunun dışında 2 büyük otel yapıyoruz. Otellerimizden biri bin 500 yataklı olacak. 2007 yılında bitirmeyi planladığımız otel 100 milyon dolara mal olacak. Kıbrıs'ta bir taraftan da büyük çapta ilk su arıtma tesisi kurduk. Günde bin ton su arıtıyoruz. Simdi sırada rüzgardan elektrik üretme projesi var."

Safa, geçtiğimiz yıl Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın satişa çıkarılan yüzde 50 hissesine de 50 milyon dolarlık teklif verdiğini sözlerine ekledi.

Boğaz'ın bir yakasından diğerine geçmek çok zevkli
İngiltere ile Kıbrıs arasında sık sık seyahat ettiğini belirten Ali Özmen Safa, şimdi bu trafiğe Türkiye'nin de eklendiğini söyledi. Safa, "İki haftada bir Türkiye'ye gelmeye başladım. İstanbul'u çok seviyorum. Hele Boğaz'ın bir yakasından diğerine geçmek çok büyük bir zevk" diye konuştu. Safa, "Arkasında biri mi var?" söylentilerine karşı ise "Beni tanımak isteyen, İngiltere'nin 3-4 yıllık gazete arşivlerini tarasın. Benimle ve projelerimle ilgili ne kadar çok haber çıktığını görecektir" açıklamasını yaptı.