Karosiman Desenli Yer Karoları ile Estetik Görünüm



Nurbeton'un Karosiman desenli yer karoları, 20x20 cm standart boyutta üretiliyor. Bu karolar eski eser restorasyonlarda, mağaza, otel, ofis ve alışveriş merkezlerinde ve evlerin banyo, mutfak, antre, yatak odası ve oturma odalarında kısaca yaşama dair her yerde kullanıcıya sıcak, doğal ve yaşanılası ortamlar yaratıyor.

Desenli karolar, kullanıldıkları alanlarda estetik görünüm, desen yaratma olanağı, yüzey kaplaması olarak görsel bütünlük, ahşap ve doğal taşlarla kombine olabilme gibi kolaylıklar sağlıyor. Tek renk, 2, 3, 4 ya da 5 renk seçeneğini bir arada bulmak olanaklı. 20x20 cm boyutundaki karolarla uyumlu bordürler ve 10x20 cm boyutunda süpürgelikleri de var. Karolar, 20 (+/-1) mm kalınlığında üretiliyor, üst desenli kısmı 5-7 mm kalınlığında olduğu için yıllarca aynı görüntüyü kaybetmiyor, gerekli görüldüğü zaman ince bir sulu silim yapılarak ilk günkü temizliğini tekrar kazanıyor.

Mekân tasarımcıları, mimarlar ve kullanıcılar kendi zevklerine ve estetik görüşlerine uygun olarak farklı renk ve döşeme seçeneği bulabiliyorlar. Doğal olarak, bu estetik görünüşün, sağlamlık ve dayanıklılık ile birleşerek bütünlük oluşturması öncelikli tercih sebebi oluyor. Yaklaşık 125 farklı model de sunulan karolar mekâna ve isteğe bağlı olarak farklı desen, renk ve boyutlarda da üretilebiliyor.

Karosiman, belli oranlarda mermer tozu, kuvartz, çimento ve pigmentlerin (kimyasal ürünler eklenmeden) karıştırılarak tümüyle doğal olarak, el yapımı kalıplara tek tek el ile dökülüp preslenmesi yoluyla üretiliyor. Preslenme aşamasında sağlanan yüksek basınç, kullanılan agregaların özel işlemlerden geçmiş olması, pigmentlerin tümüyle doğal, özel ve yüksek performanslı olması ürünlerin kalite farkını önplana çıkarıyor. Bu özelliklerinden dolayı iç mekânlarda olduğu gibi dış mekânlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.