Kamera Takılınca Bayezid Külliyesi Yeniden Açıldı

Değerli tablolarından 7'sinin falçata ile parçalanmasının ardından geçtiğimiz yıl ziyarete kapanan Sultan II. Bayezit Külliyesi Çağdaş Resim ve Heykel Müzesi, binaya kamera sisteminin yerleştirilmesi üzerine yeniden açıldı. Avrupa Müze ödüllü Sultan II. Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Enver Şengül, yaptığı açıklamada, aralarında Türk ve Bulgar ressamların yer aldığı 120 yağlıboya tablo ve çeşitli heykellerin yer aldığı Çağdaş Resim ve Heykel Müzesi'nin, ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildiğini söyledi.

Bu aydan itibaren müzenin güvenlik kamera sistemiyle donatıldığını bildiren Müze Müdürü Enver Şengül, “Görevliler olarak müzede bulunmadığımız sırada dahi, internet üzerinden, belirli şifreyi kullanarak girdiğimiz sitede, müzeyi izleyebiliyoruz.” dedi. 2002 yılında faaliyete geçen Çağdaş Resim ve Heykel Müzesi'ndeki bazı tabloların, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce falçata gibi kesici aletle parçalandığını ifade eden Şengül, şunları kaydetti:

“Toplam 7 tablonun kesilmesi üzerine külliyenin bu bölümünü ziyaretçilere kapamıştık. Ancak mart ayı başından itibaren müzeye güvenlik kamerası takılmasıyla birlikte, tüm ziyaretçiler tarafından bu bölüm de gezilmeye başlandı. Müzede ayrıca ünlü heykeltıraş İlhan Koman'a ait bir oda da bulunuyor. Burada ressamın orijinal çalışmaları sergileniyor.”

Osmanlı döneminde akıl hastalarının müzik ve su sesi ile tedavi edildiğine ilişkin unsurların, o dönemin atmosferi oluşturularak anlatıldığı Sultan II. Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi'ni, 2006 yılının ilk 2 ayında 200'ü yabancı olmak üzere toplam 6 bin 917 kişi ziyaret etti.