Tuba İnal Kare Sanat Galerisi'nde



Tuba İnal'ın "Madde ve Bellek" isimli heykel sergisi 01 aralık 2005 - 10 Ocak 2006 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Kaya Özsezgin, Tuba İnal ve eserleri için şu yorumda bulunuyor: "Tuba İnal'in sanatçı dünyasında, bellek oluşturma çabası başından beri geçerli olmuştur. Başka bir deyişle Tuba İnal, çalışmalarının süreçsel oluşum çizgisi üzerinde, dünden bugüne uzanan yapısal ve organik bir ilişkinin varlığına, izleyicinin bilinçli olarak tanıklık yapmasından yana olmuş ve bu tanıklığa ışık tutacak nirengi noktalarını her zaman saklı tutmuştur. Heykel onun için zaman ve mekandan bağımsız bir sanat nesnesi değil,aksine,zamanı ve mekanı belirleyici bir bellek tanıklığının sanat yapıtına dönüşmüş ifadesidir.

İki yıl önce yine Kare Sanat Galerisi'nde sergilediği işlerinden sonra, bu yeni çalışmalarında değişmeyen ortak tema insandır. Ancak bu insan kişisel anlatımı belli bir merkezde odaklandırma çabasına, üzerinde girintili ve çıkıntılı formları, eğimli ve yumuşak çizgileri taşımakta kararlı soyut bir kütledir aynı zamanda. Yeni heykel çalışmalarında, daha geniş kaideler üzerine aktarılmış insan formlarının, vertikal konumlu olanlar yanında yer alıyor olması, statik formu değişime uğratmanın bir göstergesi olarak alınabilir".

Kare Sanat Galerisi
Abdi İpekçi cad. No: 26 K.3 D.9
Tel. 0212 240 44 48
Fax: 0212 219 77 19
www. karesanat.com