Karşıyaka Tramvayı Haftaya Yola Çıkıyor



Karşıyaka’da Alabey ile Mavişehir arasında 14 duraklı tramvay hattı tamamlandı. Test sürüşleri ve  sinyalizasyon sistemi gerçekleştirilen tramvay’ın çevre düzenlemesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. 10-11 Nisan’da tamamlanması beklenen çalışmaların ardından hafta içi bir gün tramvay ön işletmeye alınacak.

20 dakikada bir sefer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tramvayın ilk seferinde yolcu koltuğuna oturacak. İzmir Metro A.Ş tarafından işletilecek tramvayda deneyimli metro sürücüleri ve eğitim gören yeni personel görev yapacak. Nisan ve mayıs ayları boyunca ön işletmesi sürecek tramvaya yolcular ücret ödemeyecek.

İlk süreçte sefer sıklıkları 20 dakikada bir olacak. Düzenlemeler ön işletme süresinde yapılacak ve sistem ön işletme döneminde kontrol edilecek. Ön işletmeden sonra ücretli olacak tramvayda ‘İzmirim Kart’ geçerli olacak. Tramvay, Alaybey’den Karşıyaka İskeli’ye kadar tek hat olacak. İskeleden sonra Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda güzergâhını tamamlayacak. Tramvay işletmeye alındığında güzergâhta 17 adet tramvay aracı çalışacak. Büyükşehir, tramvay hattını Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne uzatmak için çalışmalara başlayacak.