İstanbul Kartal’da 6 Şubat’ta çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın enkazının altında kalan 21 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi ise yaralı kurtarılmıştı. Yeşilyurt Apartmanı’nın bitişiğinde bulunan 10 katlı Yunus Apartmanı da çökme tehlikesi nedeniyle aynı gün boşaltılmıştı.
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre önceki gün de 16’sı kiracıya, ikisi mülk sahibine ait 18 dairenin bulunduğu Yunus Apartmanı’nın yıkımına başlanmadan önce apartman sakinlerine, itfaiye ekipleri eşliğinde kişisel eşyalarının alınması için 20 dakika izin verilmişti. Daha sonra da yıkım başlamıştı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da dün apartman sakinleriyle yaptıkları toplantıda, kimsenin mağduriyet yaşamayacağını, eşya ve kira yardımı yapılacağını söylediği öğrenildi. Öte yandan çökme riski nedeniyle tahliye edilen apartman sakinleri de Devlet Su İşleri (DSİ) Dragos Misafirhanesi’ne yerleştirildi.
25 bin eşya 5 bin lira taşınma yardımı
Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın bitişiğinde bulunan ve riskli olduğu gerekçesi yıkımına başlanan 10 katlı Yunus Apartmanı sakinlerine yardım yapılacağı öğrenildi. Vatandaşlara daire başı 25 bin lira eşya, 5 bin lira da taşınma yardımı verileceği belirtildi.