Karun Hazinesi İçin Interpol Devrede



Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Karun Hazinesi'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'nun çalınmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Eserin yurtdışına kaçırılmış olabileceği ihtimaline karşı Interpol devreye sokuldu.

Kanatlı denizatı buroşunun bulunması için Uşak ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri ortak bir çalışma yürütüyor. Sanıkların cep telefonuyla Bulgaristan'dan bazı kişilerle görüştüklerinin tespit edilmesi üzerine devreye Interpol girdi. Haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan üç kişi de yurtiçi ve yurtdışında aranıyor. Olayla ilgili tutuklanan bir polis memuru ise avukatının bir üst mahkemeye bulunduğu itiraz sonucu 30 gün sonra serbest bırakıldı.

AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç, broşun hala Türkiye'de olduğunu iddia etti. Uşaklı bir antikacı ise eserin Yunanistan'a götürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

Karun Hazineleri'nin en değerli parçası da kayıp
Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye'nin 40 milyon dolar harcayıp 10 yıllık hukuk mücadelesi sonrasında ABD'deki Metropolitan Müzesi'nden geri almayı başardığı Karun Hazinesi'nin en önemli parçası olan kanatlı denizatı broşunun Uşak Arkeoloji Müzesi'nden çalındığı ortaya çıkmıştı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından 'sahtecilik ve soygun' soruşturması kapsamında Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu yedi kişi tutuklanmış ve daha sonra Akbıyıkoğlu ile polis memuru Bülent Yücel'in açığa alınması kararlaştırılmıştı.