Kasa Galeri 10 Yaşında



Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, 10. yaşını düzenlediği 51 sergiye katılan 139 sanatçının çalışmalarına yer verdiği bir büyük sergiyle kutluyor. 7 Nisan 1999’da ‘Geleceğe Esintiler’ adlı ilk sergiye seçilen beş genç sanatçı Betül Merkan, Eser Selen, Gülay Semercioğlu, Şeyda Cesur ve Zeren Göktan’ın çalışmalarıyla açan Kasa Galeri, 10 yaşına girdi. Sabancı Üniversitesi’nin İletişim Merkezi olarak kullanılan Karaköy’deki tarihi Minerva Han’da bulunan galeri, genç sanatçıların çalışmalarına olduğu kadar dünya çapındaki sanatçılara da yer veren bir sanat mekânı.

Sarkis de var, Leyla Gediz de

Açıldığı tarihten bu yana ev sahipliği yaptığı 51 sergide eserleri yer alan 139 sanatçının katıldığı sergi, bugün açılacak ve 3 Mart’a kadar gezilebilecek. Sergide Sarkis, Yoko Ono, Alev Ebüzziya, Osvaldo Romberg gibi uluslararası isimlerin ve Ahmet Elhan, Antonio Cosentino, Bayram Candan, Borga Kantürk, Ceren Oykut, Ekin Saçlıoğlu, Elmas Deniz, Esat Tekand, Gökçen Cabadan, Gülsün Karamustafa, Hüseyin B. Alptekin, Leyla Gediz, Mehmet Ulusel, Mürüvvet Türkyılmaz, Nezaket Ekici, Seza Paker, Vahit Tuna gibi günümüz Türkiye sanatının önemli sanatçılarından çalışmalar yer alacak.

Kasa Galeri’deki sergilerden sorumlu Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri Selim Birsel ve Erdağ Aksel ile galerinin yöneticisi Aslı Çetinkaya da Kasa Galeri’nin 10 yılını anlatan bir kitap hazırladı. Kitap, galerideki sergilere katılan sanatçıların yeni çalışmalarını da gösteriyor.