Kaş'taki Yangın Kontrol Altına Alınamıyor



Antalya'nın Kaş ilçesinde geçtiğimiz cuma günü başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yedi ilden bölgeye takviye kuvvet gönderildi ancak sarp arazi, karadan müdahale çalışmalarını güçleştiriyor. Kıbrısçayı Kanyonu'ndaki orman yangınına, 500'den fazla personel müdahale ediyor. Ekipler, kanyonu saran alevlerin, düz araziye sıçramaması için yoğun çaba sarfediyor.

Ancak altı günde çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Hala devam eden yangında şu ana kadar 300 hektar ormanlık alan kül oldu. Gündüz saatlerinde yangına havadan altı helikopterle müdahale ediliyor. İstanbul'dan bölgeye gönderilen söndürme uçağı, teknik arıza sebebiyle Dalaman Havaalanı'na iniş yaptı.

Milas ve Bodrum:
Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde iki gündür etkili olan orman yangını ise büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ancak alevler Mazı ve Ören arasında söndürülemedi.

Yangında 700 hektarlık alan zarar gördü. Yanan alanlar arasında tarım arazileri ve zeytinlikler de var. Beş bine yakın arı kovanı da yandı. Yangınla ilgili gözaltına alınan bir kişi serbest bırakıldı.

Aydın:
Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın Nazilli ilçesi Aksu köyü ile İzmir'in Ödemiş ilçesi arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Orman ekipleri ile köylülerin başarılı çalışmaları sayesinde yangının söndürüldüğünü bildiren Malay, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yangın sonucu toplam 50 hektarlık kızılçam koru ormanı kül oldu.