Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo'yu Açtı



Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, mimarlık, tasarım ve dekorasyon dünyasına tasarımcı-iç mimar Merve Benice imzalı yeni bir merkez kazandırdı. Şirketin İstanbul, Altunizade’deki Genel Müdürlük Binası’nda yer alan KEAS Konsept Stüdyo, Kastamonu Entegre’nin global vizyonunu yansıtan bir deneyim ve uygulama alanı olarak hayata geçirildi. Fuaye, showroom, toplantı odası ve üç yüz kişilik oditoryum bölümlerinden oluşan 1000 metrekarelik bu alan; tasarım ve ilham merkezi, yeni nesil çalışma alanı, etkinlik mekanı fonksiyonlarını bir arada sunuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Taze fikirlere ve yeni tasarımlara ilham olacak”
Dünyadaki son tasarım trendlerini ve teknolojileri yakından takip ederek katma değeri yüksek yenilikçi ürünleri pazara sunduklarını vurgulayan Kastamonu Entegre Satış ve Pazarlama Direktörü Cahit Akyıldız şunları ifade etti: “Bugün 6 ülkede faaliyet gösteren global bir markayız ve yarım asırdan uzun süredir yaşam alanlarını sağlıklı, konforlu ve estetik ürünlerle buluşturuyoruz. Tüm ürün yelpazemizi ilham verici, farklı uygulama alternatifleri ile sunan KEAS Konsept Stüdyo’da, 50 yılı aşkın sektörel birikimimizi, akıllı teknolojiler ve son tasarım trendleri ile bir araya getirdik. Neredeyse tamamı özel tasarlanmış modüllerden oluşan KEAS Konsept Stüdyo, mimarlar, tasarımcılar, iş ortaklarımız ve sektör profesyonellerinin yanı sıra mimarlık ve tasarım öğrencileri ile dekorasyona ilgi duyan herkesin kullanımına açık olacak. Dünyanın 100 ülkesinde tercih edilen Kastamonu Entegre ürünlerinin, KEAS Konsept Stüdyo çatısı altında taze fikirlere ve yeni tasarımlara ilham olacağına inanıyoruz.”

Tek amacımız markamızı ve ürünlerimizi tanıtmak değil, sektörün gelişimine de katkıda bulunmak diyen Akyıldız, “KEAS Konsept Stüdyo sadece bir showroom değil, yaşayan bir merkez. Farklı disiplinlerden sektör profesyonellerini bir araya getirerek sinerji oluşturacak, yaratıcı üretimi tetikleyecek bir mekan. Tasarımcı ve üretici, öğrenci ve profesyonel, üniversite ve sanayi bu mekanda daha fazla bir araya gelme fırsatı bularak deneyimlerini paylaşacaklar, birbirlerinden öğrenecekler, bu sayede hem ağaç bazlı panel hem de mobilya sektörü bu sinerjiden olumlu yönde etkilenecek.” şeklinde konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Odaktaki heykelsi ağaç figürü markayı simgeliyor
Kastamonu Entegre’nin kalite ve estetik konusundaki hassasiyeti, Merve Benice imzalı KEAS Konsept Stüdyo’nun tasarımında da kendini gösteriyor. Benice, KEAS Konsept Stüdyo’yu tasarlarken markanın ürün gruplarının ana malzemesi ve ham maddesi olan ağaçtan ilham aldıklarını vurgulayarak “Ağaç figürünü stilize ederek heykelsi bir yapı ile odak noktası haline getirdik. Bu aslında bizim çıkış noktamız oldu. Ağaç gövdesinin dalları şeklinde stilize edilmiş tavan dekorasyon öğeleri ise markanın ürün gruplarının çeşitliliğin, firmanın her zaman ileri doğru yükselmesini, yenilenmesini ve genişlemesini betimliyor” diye konuştu.

Kastamonu Entegre’nin sektöründe lider, globalleşmiş, köklü bir firma olmasından yola çıkarak firma değerlerini en iyi şekilde yansıtmaya özen gösterdiklerini belirten Benice, “Öncelikle hedef kitlelerimizi belirleyerek onların ihtiyaç ve taleplerine odaklandık. Hedef gruplarımızdan mimar ve iç mimarlar için proje grupları ile çalışabilecekleri;  mobilya firmaları, tasarımcılar için etkileyici ve bilgilendirici bir ortam hazırlamaya özen gösterdik. Bayilerin ise burada marka kültürünü tüm bileşenleri ile görmesini ve birer marka elçisi olarak gurur duymalarını istedik. Mekanın hikayesini oluştururken buranın aynı zamanda bir deneyim merkezi olması için çalıştık” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Ziyaretçilerin mekâna girdikleri andan itibaren rahat edebilecekleri, çalışabilecekleri, fikir üretebilecekleri, sosyalleşecekleri ve bilgilenecekleri bir alan yaratarak herkesin üzerinde pozitif etki oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Benice şöyle konuştu: “Öncelikli amaçlarımızdan biri de ürünlerin deneyimlenmesiydi. Bu amaç bizi, mekân içinde kullandığımız geometrileri oluşturmaya yöneltti. Ürünü doğru sergileme ve teşhir etmemizi, aynı zamanda bu ürünleri yardımcı malzemeler ile dekorasyon öğesi olarak kullanarak mekânın konseptini ve stilini oluşturmamızı sağladı. Şirketin tüm ürün gruplarına yer vererek mekân tasarımını oluşturduk.”
 

*

Kastamonu Entegre Hakkında

Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük altıncı şirketi olmuş, Avrupa’da ilk dört üreticisi arasına girmiştir. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına üretmektedir.  %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100’ülkeye yaptığı, ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. Cironun %60’ı yurtdışındaki tesislerden ve ihracattan elde edilmektedir.

1,5 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde 6 binden fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasındadır. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip olan Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır.

Kastamonu Entegre, Türk Standartlarına uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB Faz II ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır.  Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir.