Kastamonu Entegre, Üniversite Öğrencilerini İş Hayatına Hazırlıyor



Ağaç bazlı panel sektörüne nitelikli çalışanlar kazandırmak ve sektörün uluslararası itibarını artırmak amacıyla üniversite-sanayi işbirliği alanında öncü çalışmalara imza atan Kastamonu Entegre, pandemi döneminde, hedef kitlesini oluşturan üniversite öğrencilerine ulaşmak ve işveren marka algısını güçlendirmek için Online Gelişim Stajı programını hayata geçirdi. Programın içeriği, İnsan Kaynakları’nın yanı sıra İnovasyon ve İş Planlama, Tedarik Zinciri, Kalite gibi farklı ekiplerden uzmanlar ile mevcut stajyerler ve yeni mezun uzman yardımcılarından oluşan çevik (agile) bir proje ekibi tarafından hazırlandı. 

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Her öğrenci kendi projesini geliştirecek
Üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan öğrencilere yönelik hazırlanan ve tamamı online ortamda gerçekleştirilecek programın başvuruları, şirketin sosyal medya hesapları üzerinden yürütüldü. İngilizce testi, oyunlaştırma deneyimi, video mülakat ve online mülakat ile devam eden başvuru sürecinde tüm aşamaları başarıyla tamamlayan 30 aday, 1 Eylül tarihinde Online Gelişim Stajı’na başlayacak. Bir ay boyunca devam edecek staj süresince öğrenciler, kendilerini iş hayatına hazırlayacak webinar, eğitim ve konferansların yanı sıra özel bir mentör eşliğinde kendi projelerini geliştirecek ve Kastamonu Entegre’nin üst düzey yöneticileri ile tanışma imkânı yakalayacaklar.

“Fark yaratan projelere gelecekte birlikte imza atmayı ümit ediyoruz”
Nitelikli işgücünü sektöre kazandırmanın önemine değinen Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “Şirket olarak odağımıza her zaman insanı aldık. Elli yıllık başarımızın ardında, Kastamonu Entegre’ye emek veren çalışanlarımızın büyük payı olduğunun bilincindeyiz. Koşullar ne olursa olsun insana yatırım yapmaya ve bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz. Pandemi sürecinde hem gençlerimize destek olmak hem de nitelikli işgücünü sektöre kazandırmak amacıyla Online Gelişim Stajı’nı hayata geçirdik. İnsan Kaynakları departmanımızın öncülüğünde; İnovasyon, Ürün Satış, Pazarlama, Tedarik Zinciri bölümlerimizin değerli katkılarıyla geliştirilen bu programın, üniversite öğrencilerinin iş hayatına entegre olmasında önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Eğitimin ötesinde, gelişim odaklı bir staj olarak kurgulanan bu programda, her öğrenci bir mentör eşliğinde kendi projesini geliştirecek. Hem şirketimiz hem de gençler açısından ilham verici bir deneyim olacağını düşündüğüm Online Gelişim Stajı ile sektöre yeni üyeler kazandırmayı ve fark yaratan projelere gelecekte birlikte imza atmayı ümit ediyoruz.”