Katılımcılar, 18. Uluslararası Doğaltaş Fuarı'na 12 Bin Ton Doğal Taş Getirecek



İzmir'de düzenlenecek MARBLE-18. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılımcıların işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 12 bin ton doğal taş getireceği bildirildi. İzmir Fuarcılık AŞ'den (İZFAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültürpark Fuar Alanı'nda 21-24 Mart tarihleri arasında 201 bin 500 metrekare alanda düzenlenecek fuarda ağırlıkları 10-20 ton arasında değişen 575 blok sergilenecek.
Fuarda sergilenecek blokları taşıyan tırlardan ilki, 9 Mart 2012 Cuma günü kente gelecek. Blok operasyonu 13 Mart Salı günü sona erecek. Kültürpark'a günde ortalama 60 tırın malzeme taşınması planlanıyor.
    
Fuar hazırlıkları sırasında blok mermer indirmek için 2 büyük vinç, 10 küçük vinç, 15 forklift ve 20 küçük el aracı kullanılacak. Fuar için 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici yapı kurulacak ve 9 holde organizasyon yapılacak. Fuara katılanlar işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 12 bin ton doğal taş getirecek.
    
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, açıklamada, MARBLE'nin iş hacmi, büyüme potansiyeli açısından alanında dünyanın önde gelen 3 büyük fuarı arasında gösterildiğini, 2011'de konaklamadan, gıdaya kadar farklı alanlarda kent ekonomisine 70 milyon dolardan fazla gelir sağlayan fuarın, bu yıl kente yaklaşık 80 milyon dolardan fazla gelir bırakmasını beklediklerini kaydetti.