Kavak’a Yeni Taşocağı Yapılacak



Samsun’un Kavak ilçesindeki söz konusu bölgede, çimento fabrikası için mevcut taşocaklarının ruhsatsız çalıştırılmasına devam edilirken, yeni taşocağı ile 5 mahallenin su kaynakları ile tarım ve hayvancılık faaliyetleri zarar görecek.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; mahallelerde yaşamını sürdüren yurttaşlar duydukları kaygı nedeniyle siyasilerden ve çevre örgütlerinden destek istediler.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) ile birlikte açılmak istenen taşocağında incelemelerde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli’nin de yer aldığı incelemeye açılmak istenen taşocağının bulunduğu Kavak ilçesi Karapınar ve Köseli mahallerindeki bazı yurttaşlar da katıldı.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Samsun Milletvekili Hancıoğlu, “Samsun’un doğası yeni bir tehditle karşı karşıya. Kavak’taki çimento fabrikasına ham madde sağlayacak olan taşocağı, Karapınar, Köseli gibi birçok mahallemizde tarım alanlarını ve yeraltı sularını tehdit edecek.” dedi.

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ ise “Mahalle halkının mücadelesine destek bekliyoruz. Taşocağının işletmeye açılması halinde, orman varlıklarımız, hayvancılık, tarımsal faaliyetler ve sağlıklı yaşam koşulları tahrip olacaktır.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.