Kavuklar, 3 Gayrimenkul Projesine İmza Atacak



İzmir'in son dönemde en önemli yatırımcı gruplarından biri olan ve otomotiv, inşaat, akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren Kavuklar Grubu bu yıl 200 milyon dolarlık yatırımla 3 gayrimenkul projesini hayata geçirecek. Grup ayrıca, inşaat sektöründe kullanılan ve büyük oranda ithal edilen çelik halat fabrikası da kuracak. Gayrimenkul sektöründe 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ve projelerini hazırladığı projelere bu yıl içinde start verecek olan grup, 2 yıl içinde projeleri tamamlayacak.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinden Japon Tatsuya Yamamoto'nun projelerini çizdiği, Avustralyalı Birget Weber'in iç mimarlığını yaptığı projeler, İzmir'in çehresini değiştirecek. Geçen yıl 4 bin 500 araç satışı gerçekleştiren 40 bin araca servis hizmeti sunan grup, bu yıl 5 bin 500 araç satışı ile 45 bin araca servis hizmeti vermeyi hedefliyor.

Fabrika kuruyor

Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, projeleri İnşaat Grup Direktörü olan Metehan Kavuk'un yöneteceğini söyledi. Kavuk, "Ankara yolu üzerinde inşa edilecek Kavuklar Tower projesinin temelini 15 Şubat'ta atacağız. Çok özel bir proje olacak. 100 metre yüksekliğinde 26 katlı olacak. Toplam 180 ofis yer alacak. Projemizin değeri 50 milyon dolar. İkinci projemiz ise Evka-3'te rezidans. 10 bin metrekare alanda kurulacak ve 35 milyon dolar proje değeri olan rezidansta 60 daire olacak. Ayrıca Altındağ'da bin dairenin üzerinde bir toplu konut üreteceğiz. Bu projemizin değeri de 100 milyon dolar. Bu proje ile Altındağ'ı baştan yaratacağız. Bu projelerde Japon Mimar Tatsuya Yamamoto ile Avustralyalı iç mimar Birget Weber ile çalıştık. İzmir'in çehresini değiştirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni projelerimiz de olacak" dedi.

Gayrimenkul projeleri ile birlikte bu yıl, bir de inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu ve ağırlıklı olarak yurtdışından ithal edilen çelik halat üretimi için fabrika kuracaklarını ifade eden Kavuk, fizibilite çalışmaları devam eden fabrika için yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım yapacakları kaydetti. Manisa başta olmak üzere fabrikanın kurulacağı yer için birçok merkezde görüşmelerini sürdürdüklerini anlatan Kavuk, şöyle konuştu; "İzmir-İstanbul otoyolu, Boğaz'a üçüncü köprü başta olmak üzere Türkiye'de gelecek dönemde birçok büyük inşaat projesi hayata geçecek. İnşaatlarda kullanılan çelik halat ihtiyacı daha da artacak. Ayrıca ihracat da yapacağız. Bütün bunları değerlendirerek bu sektöre adım attık. Fabrikayı yıl sonuna kadar kurarak üretime başlamayı amaçlıyoruz. Biz kendi prefabrik tesisimiz için geçen yıl bin 500 ton ithalat yaptık. Bu yatırımla kendi tesislerimiz için yılda 9 milyon euroluk ithalattan kurtulacağız."

Otomotivde hedef büyüttü

Otomotivde de 2010 yılının çok iyi geçtiğini, hedeflerine ulaştıklarını anlatan Abdullah Kavuk, geçen yıl 4 bin 500 araç satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 40 bin araca da servis hizmeti sunduklarını açıklayan Kavuk, "2011 yılının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yıl 5 bin 500 araç satışı ile 45 bin araca servis hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Geçen yıl hazır beton işimizde de yüzde 20 oranında büyüdük. Malatya'ya da bir prefabrik üretim tesisi kurduk" dedi.

"Türkiye'ye inanıyoruz"

Bu yıl seçim yılı olmasına rağmen ekonomide istikrarın süreceğini düşündüklerini anlatan Abdullah Kavuk, Türkiye'de 5 yıl içinde milli gelirin en az yüzde 50 artacağına inandıklarını kaydetti. Türkiye'nin şu anda dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olduğunu, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te ilk 10 ekonomi arasında girme yolunda hızla ilerlediklerini işaret eden Kavuk, "Biz de İzmirli işadamı olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yerimizde saymıyoruz. Sürekli proje üretiyoruz. Bu ülkede herkesin çok çalışması gerekiyor. Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Türkiye'nin geleceğine çok inanıyoruz" diye konuştu.