Kayabaşı Çukuru Kazandıracak



TOKİ, Kayabaşı Konutları'nın yer alacağı bölgede bulunan boş bir maden ocağının hafriyatla doldurulmasından 206 milyon lira kazanacak

TOKİ, 60 bin konutluk projenin uygulanacağı İstanbul Kayabaşı’nda boş bir maden ocağının hafriyatla doldurulması işinden dört yılda 206 milyon lira kazanacak. Kayabaşı’nda daha önce taşocağı olan bir alanın hafriyat döküm alanı olarak kullanılması için ihale açan TOKİ, yeşil alan olarak değerlendireceği bu alanı hem bedavaya doldurtturmuş olacak, hem de üzerine para kazanacak. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, maden ocağının doldurulmasıyla 300 bin metrekarelik bir alanın elde edileceğini belirterek, bu alanda çevre araziyle birlikte 650 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı projesi uygulanacağını belirtti.

Maden ocağının bulunduğu alanın değerinin aslında 35-40 milyon lira bile olmadığına dikkat çeken Bayraktar, şu bilgiyi verdi:

“Halen çukur olan bu bölgeyi bu haliyle konut projesinde değerlendirmek mümkün değildi. Öncelikle doldurmak gerekiyordu. Bunun için de çok büyük harcama lazımdı. Burayı hafriyat döküm alanı olarak değerlendirmeye karar verdik. İhaleye KDV hariç 205 milyon 920 bin lira teklif geldi. Böylece hem çukuru bedavaya doldurturmuş olacağız, hem de 206 milyon lira para kazanacağız. Paranın bir kısmı peşin alınacak, kalanı dört yılda taksitlerle gelecek. Kamyonlar hafriyat döktükçe firma bize para verecek. TOKİ işte böyle nerede sorunlu arsa varsa bir şekilde müdahale ediyor ve devlete para kazandırıyor. Böylece kazandığımız parayla ayda 500 milyon lira ödeme yapıyoruz.” TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Doldurulacak yeri İstanbul’un en büyük meydanını yapacağız. Taksim’in 20-30 katı büyüklüğünde bir alan olacak” açıklamasını yaptı.