Kayalar Kimya 35. Yılını Kutluyor



Foto: Ayaktakiler (soldan sağa): Ersin, Zafer, Tolga Kayalar. Oturan: Yılmaz Kayalar

1976 yılında Yılmaz Kayalar tarafından kurulan Kayalar Kimya A.Ş, mobilya endüstrisine ürettiği ahşap boya ve verniklerinden, inşaat sektöründe su bazlı dekoratif boyalara ve bir çok sektöre hammadde dağıtımına kadar geniş bir ürün grubunun üretimini ve satışını yapıyor. Türkiye mobilya boya ve vernik pazarında yaklaşık yüzde 25 pay sahibi olan Kayalar Kimya, 32 bin m2 alana sahip üretim tesislerinde her biri kendi alanında uzman 300 çalışanı ve bünyesinde bulunan GENÇ, DÜFA ve Kayalar Hammadde markaları, uluslararası standartlardaki ürün kalitesi ve güvenilirliği ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Her geçen yıl hızla büyüyen Kayalar Kimya, uluslararası arenada şirkete sinerji getirecek bir ortağa ihtiyaç olduğu düşüncesiyle 2010 yılında Bancroft Private Equity ile ortaklık anlaşması imzaladı. Kayalar Kimya, yaptığı başarılı çalışmalarıyla İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl açıkladığı Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2009 yılında özel sektörde 452. sırada yer aldı.

"2012 yılında İtalya’da ofis açacağız"



Kayalar Kimya CEO’su Ersin Kenan Kayalar, "Kayalar Kimya olarak son 5 yılda 5 kat büyüklüğe ulaştık. Bu büyümeyi, doğru eleman, pazar ve teknik yatırımı yaparak gerçekleştirdik. Alman ortaklı Düfa markasıyla üretim yapan firmamız, her geçen gün büyümekte. Şirketimizin amiral gemisi olan Genç, iç pazarda büyürken, dış pazarlara da yatırım yapıp 42 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Boya sektöründe uluslararası satışımızı arttıracak farklı ürün grupları araştırmaktayız; karar verdiğimizde de özel nitelikli boyalar üretmek ve satmak istiyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de yurt dışında yatırım yaparak markalarımızı ve işimizi yurt dışına taşımak" diye konuştu. Avrupa’da mobilya boya ve vernik grubunda ilk 3’te olmak istediklerinin altını çizen Ersin Kenan Kayalar, şöyle devam etti:

"Her yıl yüzde 20 büyüme hedeflememize rağmen, 2010 yılında yüzde 40 büyüme gerçekleştirdik. 2012 yılında İspanya’dan sonra İtalya’da da bir ofis açacağız. 2012 yılında ise 265 milyon TL ciro amaçlıyoruz".