TOKİ’den Yıldırım’a 492 Konut

Yıldırım Belediyesi’nin toplu konut hamlesi sonunda hayata geçiriliyor. Yiğitler Mahallesi’nde inşa edilecek 492 konut için açılan ihale yarın yapılıyor. Temeli 2 ay içinde atılması planlanan konutlar bir yılda tamamlanacak. Bursa’nın merkez ilçelerinden Yıldırım Belediyesi’nin TOKİ ortaklığıyla hayata geçirmeyi planladığı ilk projede en somut adım yarın atılıyor. Yiğitler Mahallesi Otosansit arkasındaki 30 dönümlük arazide yapılması planlanan 492 konutla ilgili ihale yarın açılıyor.

Yıldırım Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özgen Keskin, TOKİ ile varılan anlaşma gereği 492 konutun 85’inin belediyeye kalacağını, diğerlerinin TOKİ tarafından dağıtılacağını söyledi. TOKİ’nin bölgede bir de lise inşa edeceğini belirten Keskin, ilk kazmanın 2 ay içinde vurulacağını, inşaatların 1 yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

Yıldırım Belediyesi, TOKİ hisselerinden almayı planladığı bir apartmanı, geliri olan ancak bakacak kimsesi olmayanlar için huzurevi olarak düzenleyecek. Ayrıca bölgeye bir de modern pazar yeri inşa edilecek.