Kayıtdışı Temasını Arıyor



Her sene bir tasarım haftası düzenleyerek, hiyerarşinin olmadığı özgür bir ortamda yürütülen düşünsel ve eylemsel üretim etkinliklerine ev sahipliği yapan “Kayıtdışı”, dördüncü yılında da düşünmekten, değişmekten, tartışmaktan ve tasarlamaktan duyduğu heyecanla eylemlerini sürdürüyor. Kayıtdışı04 herkesi, bu senenin ‘tema’sını birlikte belirlemeye davet ediyor.

Geçen üç senede, düzenlediği etkinliklere yön veren güncel temaları organizasyon ekibi tarafından belirlenen Kayıtdışı, ilk defa bu sene 7 12 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek tasarım haftası için “sandığı sahneye taşıyor” ve herkesi, haftanın güzergahını belirleyecek temayı birlikte seçmeye çağırıyor.

Üzerine konuşmanın, tartışmanın ve tasarlamanın anlamlı olduğu düşünülen güncel, disiplinler arası bir kavramın tema adayı olarak önerilebileceği etkinlik, “Kayıtdışı Açılış Partisi” kapsamında düzenlenecek.

Kayıtdışı04’ün seyrine yön vermek isteyen herkesin, tema önerisini en geç 26 Aralık 2010 tarihine kadar Kayıtdışı ekibine ulaştırması bekleniyor. Önerilerin ise, aşağıdaki formülasyon üzerinden sunulması/açıklanması isteniyor:

Şimdi [NEYİ] tartışmanın tam da zamanı [?]
[NE DEMEK]
[NEDEN] şimdi [?]
DİSİPLİNLERARASI ÇÜNKÜ [?]

Projeksiyon eşliğinde 3 dakikalık sunumlarla tanıtılacak kavramların izleyici katılımıyla oylanacağı gecede, sunumların ardından “sandık” açılacak ve pusulalar sayılacak. Kayıtdışı04 tasarım haftasının ilk adımı olan tema, gece sonunda ilan edilecek.

Görev dağılımı yerine görev üstlenme modelini benimseyen bu organizasyonda yer alarak, ekibin bir parçası olmak isteyenlere de çağrıda bulunan etkinlik, 29 Aralık 2010 tarihinde indigo'da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.


Kayıtdışı Hakkında

Kayıtdışı, 2008 yılında “yersizleşme” teması ile başlattığı serüvenini, düşüncenin “liminal” sınırları üzerinde sürdürdü. Organizasyon, geçen sene ilgisini, deneyimin ta kendisi olan “dokun”maya yöneltti. 4. yılında da Kayıtdışı tüm bu düşünce ve üretim ortamını kurarken ciddi işlerin de eğlenerek ve keyifle yapılabileceğini göstermek/yaşamak; kaydın dışına çıkmak için tekrar bir araya gelecek.