Kaymakama TOKİ Şikayeti



Elmadağ’da geçtiğimiz ay Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) anahtarlarlarını teslim alan 200 yakın aile yaşadıkları sıkıntıları yüklenici firmaya anlatamayıca şikayetlerini Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek’i ziyaret ederek aktardılar.

Belirsizlikler sürüyor

Kaymakam Sarıçiçek’i makamında ziyaret eden yaklaşık 30 kadın, 580 ailenin toplu konutlarda yaşadıkları elektrik, asansör, su ve yol gibi alt yapı sorunlarının yanısıra çocuklarının eğitim görebilecekleri okullarında hala açılıp açılıp açılmayacağın belirsizliğindeki şikayetlerini anlattılar.

Sarıçicek: Çözüm yolları arayacağız

Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek ise, okul ve servis sıkıntılarını dile getiren aileleri tek tek dinledikten sonra, okul servisi için konuyu Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’e ileteceğini ve birlikte konunun çözümü için gerekli olan araştırmaları yapacaklarını açıkladı.

Çocuklar hangi okula gidecek

Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’un da, hazır bulunduğu toplantıda, TOKİ sakinleri, “Okulu, servisi, sağlık ocağı, altyapısı olmayan ve adeta afet bölgesinde bir yerde yaşıyor gibiyiz. 580 ailenin çocukları hangi okula, nasıl gidecekler?” şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler. Kuş, TOKİ sakinlerinin sorunlarını dinledikten sonra buradaki kreşin okula dönüştürülmesinin mümkün olamıyacağını söyledi. Kuş, “TOKİ’de yaşayan ailelerin ihtiyacına ancak sekiz derslikli bir okul cevap verebilir. Sorunu çözebilmemiz için öncelikle sınıfları belirleyecek öğrenci sayısını ortaya çıkarmamız ve Elmadağ şehir merkezindeki okullara servislerle öğrencileri dağıtabiliriz” dedi.