Türk - Alman Yazarlar Düsseldorf'ta Buluşuyor

Almanya'nın yenilikçi çalışmalarıyla tanınan Forum Freies Theater (FFT) 'Yeni Doğu' tasarı dizisi çerçevesinde 14 - 16 Ekim tarihleri arasında Düsseldorf'ta Türk - Alman Yazarlar Atölyesi' düzenlenecek. Tasarı, Türkiye ve Almanya'daki en az bir yapıtı yayımlanmış genç yazarlara yönelik. Atölye, iki Alman, iki Türk yazar tarafından yürütülecek. Katılımcıların atölye kapsamında Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri, iki ülkenin halkı açısından diyalog imkanlarını ve 'sınırlar' ı irdeleyen oyun metinlerini oluşturmaları gerekiyor..

FFT tarafından seçilecek toplam dört genç yazar çalışmalarını, Almanya'daki Türk kültürünün temsilcisi yazar Feridun Zaimoğlu ve Türkiye'den Alman Tiyatro Edebiyatı konusundaki çalışmalarıyla tanınan dramaturg - çevirmen Sibel Arslan Yeşilay 'ın danışmanlığında sürdürecek.

Konularının ve içeriğinin kesinleşeceği bu üç günlük sürecin ardından yazarlar çalışmalarını ülkelerinde, danışman yazarların önerileriyle sürdürecek. 2006 yılının ilkbaharında yazarların yazdıkları metinler son şeklini aldıktan sonra yazarlar Düsseldorf'ta yeniden bir araya gelerek atölye tasarısı sonucunu okuma tiyatrosu formunda sunacaklar.

Atölyeye katılmak isteyen yazarların 23 Eylül tarihine kadar oyunu anlatan bir taslak, yayımlanmamış metinlerden bölümleri ve kısa özgeçmişlerini

sayesilay@gmail.com

adresinde göndermeleri gerekiyor.