Kayseri'de 'Dünya Ressamlar Günü' Hazırlığı



Süleyman Şahin, Bayram Saltabaş ve Cengiz Çeliker, 27 şubatı, Kayseri'de açacakları sergiyle 'Dünya Ressamlar Günü' ilan edecek.

Şahin, Saltabaş ve Çeliker, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Hunat Camii önünde, tuvallerine tarihi mekanların yağlıboya tablolarını yaparak, gazetecilere açıklama yaptı. Anadolu'da ve Türkiye'nin doğusunda kültür ve sanat faaliyetlerini daha çok artırmak için yola koyulduklarını belirten Şahin, ''dünyada 'Ressamlar Günü' diye bir gün yok" açıklamasında bulundu.

Şahin, "dünyanın ortası Türkiye, Türkiye'nin ortası Kayseri. Kayseri'de ressamlar gününü biz ilan edeceğiz. 27 şubatta çalışmalarımızdan oluşan sergiyi açarak, bu günü, 'Dünya Ressamlar Günü' ilan edeceğiz. Dünyada resim sanatından daha kıymetli birşey olmadı'' dedi.

Kayseri'deki sanatseverlerle biraraya gelerek, Ressamlar Sokağı'nı kuracaklarını da belirten Şahin, Türkiye'nin doğusuna kaydırmayı düşündükleri kültür ve sanatın öncülüğünü Kayseri'de başlatacaklarını açıkladı.

Ressam Cengiz Çeliker, Kayseri'nin tarihi eser yönünden çok zengin bir kültüre sahip olduğunu da belirterek, ''bu eserler resme alındığı takdirde daha geniş kitlelere tanıtılır. Örneğin, Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin'in türbesi önünde dönen bir Mevlevi resmi, bu yeri daha iyi tanıtır'' dedi.