Kayyım, Salgın Zamanı İzni Aldı



Türkiye koronavirüsle savaşırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sessiz sedasız TMSF yönetimindeki Koza Altın İşletmeleri’nin Eskişehir Sivrihisar’da yaşam alanlarının yakınına yapmayı planladığı siyanürlü ikinci atık depolama tesisi projesi hakkında 30 Nisan’da “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararı verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Yüzlerce itiraz dilekçesi görmezden gelinerek ÇED raporunun yangından mal kaçırır gibi onaylanması kabul edilemez… ÇED sonrası inşaat çalışmaları başladı. Siyanürlü atık göletine karşı direnen, imza toplayan mahalle sakinleri ise jandarma eşliğinde ifadeye çağrıldı.” dedi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Çakırözer özetle şöyle konuştu: “Büyükşehir belediyemiz, vatandaşlar, sivil toplum örgütlerimiz karşı. Eskişehir siyanüre karşı hukuk mücadelesi verecek. Çünkü öncelikle 40 hektar mera alanı yok olacak. Hayvancılık yapılamayacak. Altını ayıklarken siyanür ile birlikte kurşun, kadmiyum, çinko, bakır ve cıva gibi zehirli ağır metaller doğaya karışacak ve geri dönüşü olmayan çevre felaketleri doğacak. Kaymaz Mahallemizden diri fay hattı geçmekte. Yani deprem riski çok büyük. İçme ve kullanma suları kaynakları ve rezervleri tehlikeye girecek.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.