Kazanın Nedeni ya Sinyal ya Makas!



İzmit kent merkezinde önceki akşam, Seka Park geçişinde meydana gelen ve 32 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına, ilk belirlemelere göre, sinyal hatası ya da makasta meydana gelen bir sorunun yol açtığı belirtildi. Kazanın asıl nedeninin bir dizi inceleme sonunda belirleneceğini söyleyen TCDD yetkilileri, iki trenin makastaki bir sorun nedeniyle çarpışmış olabileceğine dikkati çekti.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Adapazarı’ndan İstanbul’a gitmekte olan trenin son iki vagonunun tekerlekleri raydan çıkıp savruldu ve aynı anda yandaki hattan, İstanbul yönünden gelen trenin lokomotifi, önüne savrulan bu vagonlara çarptı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da yapılan ilk tespitlerde kazanın makastaki bir problemden kaynaklanmış olabileceğini ancak böyle bir kazayı da bugüne kadar hiç görmediğini söyledi. Sivas’ta, Yıldızeli-Akdağmadeni bölünmüş yol açılış töreni sonrasında basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise “İlk belirlemelere göre kazanın sinyal hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır” dedi.

Makinistler tutuksuz yargılanacak

İfadeleri alınan makinistler Mesut Bulut ve Adem Özçelik ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adapazarı’ndan İstanbul’a giden trenin makinisti Özçelik’in, diğer trenin son vagonlarının lokomotife doğru savrulduğunu ve ‘çarpmanın önlenmesinin kaçınılmaz’ olduğunu anlattığı öğrenildi.