Kazdağları'nda Villa Yapımı için 2,5 Milyon Zeytin Ağacı Kesildi



Son dönemde gündeme sıkça gelen Kazdağları'nın Küçükkuyu beldesi ve devamındaki ilçelerin bulunduğu bölgede, yaklaşık 2,5 milyon zeytin ağacının villa yapımı için kesildiği ortaya çıktı. Kazdağları'nda; Babakale'den Ayvalık'a kadar olan kıyı şeridini kapsayan bölgede ağaçların arasında yükselen villalar görenleri şaşkına çeviriyor. Zeytin ağaçlarının kesilip imar izni verildiği öne sürülen bazı bölgelerin ise SİT alanında kaldığı iddia ediliyor.

İHA’da yer alan habere göre; bölgedeki bu durumun sosyal medyada hızla yayılması sonrası bazı vatandaşlar ilgili bakanlıklara suç duyurusunda bulundu. Küçükkuyu'da “Zeus Altarı” olarak bilinen ve Kazdağları'nın en özel bölgelerinden birisinde bile imar olduğu, uydu görüntülerine bakılarak da ortaya çıktı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamın Nami Toka, “Bu sahillerde eskiden, zeytin ağaçlarının içinde birer ikişer ev vardı. Ama şimdi görüyoruz ki; evlerin arasında zeytin ağaçları birer ikişer tane kalmışlar. Eskiden sahilde sadece 3-5 evin olduğu bir yoldan geçerken şimdi ise Kazdağları'nın zirvelerine doğru giden ve büyük bir hücum şeklinde varlığını devam ettiren bir rant yağmasını görüyoruz. Kazdağları'nı ranta kurban etmeyin” ifadelerini kullandı.