Kazıdan Bizans Mozaikleri Çıktı



Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir inşaat alanında yapılan kazıda, 4'üncü yüzyıl Bizans dönemine ait taban mozaikleri bulundu.

Menderes Mahallesi'nde bulunan Müslüm Bozkurt'a ait inşaat alanında yapılan temel kazıları sırasında, taban mozaiğine rastlanınca, Gaziantep Müze Müdürlüğü'ne haber verildi. Bölgeyi inceleyen Gaziantep Müzesi'nden arkeolog Fatma Bulgan ve 15 kişilik ekibi, 200 metrekarelik bir alanda kazı çalışmalarına başladı.

Arkeolog Bulgan, çıkan mozaiğin üzerinde tarih bulunduğuna dikkat çekerek, eserlerin 4'üncü yüzyıldan kalma olduğunu kaydetti. Mozaiğin bulunduğu alanın Bizans dönemine ait bir kilise olduğunu söyleyen Bulgan, ilerleyen günlerde kazı alanının genişletilebileceğini de sözlerine ekledi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da, kaymakam ve emniyet müdürü ile birlikte kazı alanına giderek inceleme yaptı. Sarı, Nizip'te adeta yerden fışkıran mozaiklerin yerinde sergilenmesi için çalışmaların yapıldığını belirterek, tüm Nizip halkının bu tarihe sahip çıkmasını istedi.