Uzmanlar, 'Koruma' Olayını Tartışacak

Korumada 50 Yıl Sempozyumu, 17 - 18 Kasım 2005 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Oditoryumu'nda yapılacak. MSGSÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumun duyuru metninde, sempozyumun çıkış noktası, "Ülkemizdeki koruma olayının, eğitimden başlayıp karar aşamasına ve uygulamasına kadar yaşanan sürecin, yeni bir yüzyılın başlangıcında bir değerlendirmesinin uzmanlarca yapılmasının; dolayısı ile de somut önerilerin alınmasının zamanı geldiği gerçeğinin bilincinde olarak bu sempozyumun düzenlenmesi konusu Mimarlık Fakültemiz Dekanlığı'nca gerekli görülmüş ve kararlaştırılmıştır" denilenerek açıklanıyor.

Sempozyum ile, taşınmaz kültür ve doğa varlıklarının korunmasında eğitimden başlayan, yasal ve karar süreçlerini, tasarım ve uygulama sorunlarını içeren görüş alışverişinin ve bazı saptamaların yapılması konusunda ilgili kişi ve kuruluşların bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Sempozyum Düzenleme Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Dr. Oğuz Ceylan, Doç. Dr. Demet Binan, Yrd. Doç. Dr. Hale Tokay, Yrd. Doç. Dr. Tülay Çobancaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Binnur Kıraç, Yrd. Doç. Dr. Erdem Erbaş, Arş. Gör. Gürhan Arıoğlu, Arş. Gör. Uğur Tuztaşı.

Bilimsel Danışma Kurulu
Prof. Dr. Haluk Sezgin, Prof. Dr. İlgi Aşkun, Prof. Dr. Oğuz Ceylan, Prof. Dr. Aykut Karaman, Doç. Dr. Demet Binan.