Keçiören’in Ortasında Bir ‘Utanç Çukuru’



Keçiören’in Kızlar Pınarı Caddesi’nde AKP’li Anakent Belediyesi’nin yıllar önce, metro çalışması adı altında açtırdığı çukur halen açık şekilde duruyor. Caddenin tam ortasında bulunan ve derinliği yaklaşık 50 metre olan çukur, yurttaşlar için bir tehlike oluşturuyor. Keçiörenliler, trafiğin de yavaşlamasına neden olan çukura “utanç çukuru” adını vermişler.

Anakent Belediyesi’nin yıllar önce başlattığı Ulus - Keçiören metrosunun bir parçası olan Kuyubaşı Metro Durağı’nın inşaatına 2003 yılında başlandı. Aradan 6 yıl geçmesine karşın metro çalışması için açılan çukurda ne bir çalışma yapıldı ne de çukur kapatıldı. 2007 yılında bitirilmesi planlanan inşaat, Fatih Stadyumu’nun tam karşısındaki caddenin ortasında bulunuyor. Çukur, yolu daraltarak trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Aynı zamanda Kızlar Pınarı Caddesi’ndeki esnafın işini de büyük ölçüde azaltıyor. Gelişigüzel bir şekilde etrafı kapatılan çukur ölümlere davetiye çıkarıyor.

‘Durum çok vahim’

SHP’nin Ankara İl Başkanı ve aynı zamanda bir Keçiörenli olan Celalettin Koç, cadde ortasında açılan çukurdan en çok esnafın mağdur olduğuna dikkat çekerek, “Esnaf, Gökçek’ten korktuğu için onun lehinde konuşmak zorunda kalıyor” dedi. Koç, metronun geldiği ilçeye sağladığı olanakarın tartışılmaz olduğunu vurgularken, “Buraya açılan çukurla, hem esnaf hem şoförler hem de yurttaş rahatsız oluyor ve mağdur durumda kalıyor. Oluşan ciddi ulaşım problemi de durumu daha vahim hale getiriyor” diye konuştu.