KEIM'dan Uzun Ömürlü, Rengi Solmayan, Dökülmeyen, Kabarmayan Boyalar



1878 yılından beri silikat esaslı boyalarda KEIM adı var. Silikat boyaların patent hakkını alan ilk firma KEIM, 130 yıllık tecrübesi ile çalışmalarına bugün de devam ediyor.

Potasyum silikat esaslı KEIM, inorganik renk pigmentleri ve mineral esaslı dolgu maddelerinin uygun kombinasyonu sonucu oluşturulan, uygulandığı yüzeye hem nüfuz eden hem de kimyasal etkileşime giren üstün özelliklere sahip bir boya…

 

KEIM silikat esaslı boyanın öne çıkan özelliklerinden biri, yüzeyde ayrı bir film tabakası oluşturmaması ve yüzeye penetre olması… Aynı zamanda, uzun vadede değişmeyen ışıltılı renk tonları ve temiz dış cepheler sunuyorlar.

KEIM’ın ortaya koyduğu diğer nitelikler, şöyle sıralanıyor:

- Tamamen doğal hammadde esaslıdır.
- Kabarmaz, dökülmez. Bağlayıcısı UV ışığı ile zarar görmez. Asit gazlarına ve endüstriyel kirliliğe karşı son derece dayanıklıdır. KEIM ile boyanmış, dünyanın birçok yerinden sayısız bina, 100 yılı aşkın süredir bunu kanıtlar.
- KEIM silikat boyaları özel, yüksek kaliteli, UV ışınına ve kötü hava koşullarına dirençli bağlayıcılar ve mineral pigmentler içerir. Bu nedenle rengi solmaz.
- Bağlayıcısı camsuyu nedeniyle anti-statik özellikte olup, termoplastik davranış sergilemezler. Yani çok uzun süre temiz kalabilirler.
- Yüksek su buharı geçirgenliği sağlar. Yani nefes alan bir boyadır.
- KEIM Silikat boyaların kullanıldığı yüzeylerde, saf mineral pigmentlerin varlığı ve yüzeylerin hızlı kuruması nedeniyle yosun, alg vb. oluşumu görülmez.
- Yanmaz, yangın anında zehirli gaz salmaz.
- Uçucu organik bileşikler içermezler. (VOC)
- KEIM Silikat boyaları benzersiz ışıma gücü ile dikkat çekerler. Yüzeyler doğal mat, etkileyici ve optik bir görünüm kazanır.



KEIM Silikat boyaları, bu üstün özellikleri ile sağladığı avantajlar sayesinde, sadece modern mimarlık örneklerinde değil, tarihi eserlerde, kireç ve horasan esaslı sıvalar üzerinde de kullanılıyor.


1891 yılında KEIM ile boyanan ve bugün ilk günkü görünümünü koruyan İsveç Belediye Binası.

KEIM, brüt beton yüzeyler için de eşsiz olanaklar sunuyor. KEIM kullanılan yüzeyler, tıpkı doğal beton gibi mineral mat bir görünüme sahip oluyor. Silisleşme süreci sonucu yüzeyin ayrılmaz bir parçası haline gelen KEIM silikat boyalar, kötü hava şartlarından kaynaklanan daha ileri düzeydeki bozulmalara karşı da koruma sağlıyorlar.



KEIM ile boyanan brüt beton yüzeyler.

KEIM, mimari tasarım doğrultusunda, orijinal beton malzeme seyrelti oranına bağlı olarak daha az veya daha çok transparanlığa ve/veya renkli bir görünüme sahip olabiliyor. Boya uygulamanın önemli bir alanı renk farklılıklarının ‘beton grisi’ kullanılarak dengelenmesi iken, çok sayıda mimar ayrıca beton bakımı için de renkli ve/veya beton renginde KEIM silikat boyaları kullanmayı tercih ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da YAPI Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da 3. Salon 3504 no'lu Standında yer alacak Letoon Mimarlık, KEIM ve diğer ürün gruplarını tanıtacak.


Detaylı bilgi talebi için tıklayınız.