Kemeraltı Projesinde Son Söz, İzmirlilerde



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı tekrar eski canlı günlerine kavuşturmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında düzenlenen "Üst Örtü ve Kent Mobilyaları Yarışması"nda jüri tarafından seçilen 8 eşdeğer proje, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Serginin açılışına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile çok sayıda Kemeraltı esnafı katıldı.

Ankete katıl

Yarışmaya başvuran 44 eserden, ödül almaya hak kazanan 8 eşdeğer projenin, 17 Ekim'e kadar, Hisarönü'ndeki Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sergileneceğini belirten Genel Sekreter Ersu Hızır, söz konusu yarışmayla, İzmir'in geleneksel alışveriş merkezi olan Kemeraltı Çarşısı'ndaki yaya dolaşım alanlarına renk ve estetik getirecek önemli projelerin gündeme getirildiğini söyledi.

Hızır, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti yaşayanlarla birlikte yaşatmak amacındadır. Bu nedenle, bu projeleri, özellikle kullanıcıları olan esnafımızın görüşlerine sunuyoruz. Esnafımız, seçilmiş projelerle ilgili görüşlerini anket formlarına yazıp, önerilerini bildirebilecekler. Serginin sonucunda yapılacak değerlendirmeler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun da onayı alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nce uygulanabilecek" dedi.

Kemeraltı esnafının ziyaret ederek görüşlerini bildirmeleri amacıyla düzenlenen sergiyi gezenler, tasarımlarla ilgili görüşlerini bildirerek tercihte etkili olabilecek.