Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrallerin Satışı Onaylandı



Bugünkü Resmi Gazete’de Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, ilgili Maden Ruhsatları ve Kemerköy Liman Sahasının özelleştirilmesi için yapılan satış ihalesinin onaylanmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı yayımlandı. Satış ihalesi 18/4/2014 tarihinde yapılmış ve ihale 2 milyar 671 milyon ABD doları veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. üzerinde kalmıştı.

16 Ağustos günü yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile de Yatağan termik santralı ile maden sahalarının 1 milyar 91 milyon ABD dolara Elsan Elektrik A.Ş’ne satılması satışı onaylanmıştı.

Satış kararlarının medya ve kamuoyunun bütün ilgisi Cumhurbaşkanlığı ve Tayyip Erdoğan üzerinde yoğunlaştığı günlere yayımlanması dikkat çekiyor. Böylelikle tepkilerin medyada yer bulamayıp önemsizleştirilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Yatağan termik santralinin satılması kararının yayımlanması Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin YSK kararının verildiği güne rastlatılmıştı. Kemerköy ve Yeniköy Termik santrallarının satılması kararı ise göreve başlamasından bir gün önce yayımlandı