Kent Düşleri Projefikir Yarışması 5: "EGO Hangarları ve Alanı"



Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Kent Düşleri Proje Fikir Yarışmalarının beşincisinin teması, Ankara kent merkezine yakın konumda bulunan, bugün EGO Otobüs İşletmesi, Satın Alma Dairesi Başkanlığı, AYKOME Müdürlüğü gibi tesislerin yer aldığı, kent tarihinde ve yaşamında önemli bir kamusal hizmet alanı olarak işlev gören ve ekonomik ömrünü henüz tamamlamamış durumdaki "EGO Hangarları ve Alanı" olarak bilinen alanın yeniden işlevlendirilmesi olarak belirlendi.
 
Lisans ve yüksek lisans öğrencileri olmak üzere iki kategoride, ulusal ve tek aşamalı olarak gerçekleştirilen yarışmanın teslim tarihi ise 23 Eylül 2011.

Ekip içinde mimarlık öğrencisi bulunması koşulu ile tüm öğrencilerin katılımına açık olan yarışmaya katılan her fikir projesinin kent açısından önemli olduğunu belirten düzenleme kurulu; yarışma sürecinde her önermenin tartışılabilir ve paylaşılabilir kılınmasını sağlamak amacıyla tartışma ortamları düzenlenecek. Bu doğrultuda, yarışma katılımcılarının, önerdikleri projelerin düşünsel altyapılarını ortamla paylaşmaları ve projelerin sunulup tartışılacağı platformlara katılmaları bekleniyor.
 
 
Yarışma Takvimi
 
Yarışmanın ilanı: 22 Nisan 2011
Yer görme gezisi son kayıt tarihi: 20 Mayıs 2011
Yer görme gezisi: 21 Mayıs 2011
Yarışmaya ilişkin soruların sorulması için son tarih: 27 Mayıs 2011
Cevapların ilanı: 03 Haziran 2011
Teslimi için son tarih: 23 Eylül 2011
Değerlendirme konferansı: 30 Eylül 2011
Sonuçların açıklanması: 03 Ekim 2011
Kolokyum, ödül töreni, sergi: 13 Ekim 2011
 

Detaylı Bilgi için lütfen tıklayınız.