Kent Konut 10 Yılda 10 Bin Konut Yapacak



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık Mahallesi'nde inşa edeceği 154 konutu satışa çıkardı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, konutların çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Bugünün ekonomik şartlarında özellikle orta ve dar gelirli ailelerin arsa alıp tek başına konut yapmaları ekonomik olarak çok zor'' dedi. Kocaeli'yi yaşanması zor, sağlıksız ve sosyal donatısı olmayan bir kent olmaktan kurtardıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:
    
''Kocaeli'de Kent Konut olarak bugüne kadar 5 bin 704 konutu teslim ettik. İnşaatı ve satışı devam eden 2 bin 691 konutumuz var. Hedefimiz, Kent Konut olarak 10 yıl içerisinde 10 bin konutu yaparak teslim etmek. Dile kolay tabii büyük bir hedef. 10 bin konutu yapmak için çok büyük emekler verilecek. Hedefimiz, sadece vatandaşımıza konut yapmak değil, aynı zamanda kente yeni site ve yaşam alanı kazandırmak. Depreme dayanıklı, çevresiyle, altyapısıyla, sosyal donatılarıyla örnek ve yaşanabilir sağlıklı alanlar oluşturmak istiyoruz.''

Kentsel dönüşüm konusunda kanuna uygun davrandıklarını, mal sahiplerinin yüzde 90'ı ile anlaştıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, vatandaşı memnun ederek anlaşma sağladıklarını dile getirdi. Vatandaşların daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesini istediklerini belirten Karaosmanoğlu, kentsel dönüşüm aracılığıyla vatandaşları dar sokaklardan ve sağlıksız mekanlarda yaşamaktan kurtardıklarını vurguladı.
    
Daire bedelinin yüzde 25'inin peşinat olarak alınacağını, kalan bedelin ise anlaşmalı bankalardan kredilendirileceğine işaret eden Karaosmanoğlu, ''Satışa çıkarılan daireler içinden istenilen daire seçilebilecek. Nokta satış yöntemiyle daire satışı yapılacak'' diye konuştu.

Başvuruların bugün başladığı 154 konuttan oluşan Yuvacık Doğa Evleri 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek. Fiyatlar metrekareye ve seçilen daire tipine göre 60 bin ile 103 bin lira arasında değişiyor. Sitede 1 çocuk oyun grubu, 2 pergola, 1 çardak, 1 sosyal alan ve açık otopark yer alacak.