Kent Yöneticilerine Özel E-öğrenme Platformu



Tüm dünyada kentler benzer baskılarla yüzleşiyor. Kentler daha fazla nüfusu barındırıp, sera gazı emisyonlarını azaltmaya çalışıp herkes için daha güvenli ve sağlıklı ortamlar oluşturmaya çalışırken, kentliler de yönetimlerden daha iyi hareketlilik imkanı, maliyeti karşılanabilir barınma olanakları ve fırsatlara erişim bekliyor. Bu sorunların üstesinden gelmek için fonlar ve artan altyapı yatırımları maalesef yeterli değil. Kentlerin daha iyi karar alma noktasında da desteğe ihtiyacı var.

WRI Ross Center for Sustainable Cities, kent alanında çalışan profesyonellerin kapasitelerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla internet tabanlı küresel bilgi platformu TheCityFix Learn - thecityfixlearn.org'u hayata geçirdi. TheCityFixLearn, WRI Ross Center ve uluslararası ortaklarının geliştirdiği çok dilli, farklı alanları kapsayan, mobil uyumlu eğitim materyallerine yer veriyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Merkezi ve yerel yönetimler, karar verici ve uygulayıcılar aynı platformda

WRI Ross Center Global Direktörü Ani Dasgupta, TheCityFix Learn platformuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şehirlerimizi geliştirirken hem insanları hem de gezegenimizi düşünmek zorundayız. Kentlerimizin yerel şartlara göre şekillendirilmiş çözümlere ihtiyacı var. Aynı şekilde kent liderlerinin de en iyi uygulamalar hakkında bilgi alıp becerilerini geliştirebileceği daha iyi yöntemlere ihtiyacı var. TheCityFix Learn ile kent alanında çalışan profesyoneller, hepimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlarken onları destekleyecek araç ve becerilere erişecek yeni bir platforma kavuşacak.

TheCityFix Learn ile kullanıcılar yol güvenliği, toplu taşıma, yürüme ve bisiklet gibi alanlarda online eğitimlere kolaylıkla erişebilecek. Bunun yanı sıra, liderlik ve yönetim becerilerini geliştirmek için birebir ve akran eğitimlerine dair fırsatlardan da haberdar olabilecek. Bu 'harmanlanmış' yaklaşım ile dünyanın neresinde olursa olsun, ister merkezi ister yerel yönetimden, gerek karar verici gerekse uygulayıcı olmak üzere her alandan kullanıcı ile bir araya gelme fırsatı doğuyor."

Şehircilik alanında Türkçe rehberler

TheCityFix Learn içeriklerini belirlerken, uzun yıllardır farklı ülkelerde gerek kent yönetimi gerek merkezi yönetim ile işbirliği deneyiminden yola çıktıklarını belirten WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Dr. Güneş Cansız “TheCityFix Learn, İngilizce ve İspanyolca’nın yanı sıra şehircilik alanında Türkçe e-öğrenme içerikleri sunmasıyla ülkemiz için de ayrı bir yere sahip. Bu özelliği ile Türkiye’den de kent yöneticileri, belirledikleri vizyonu hayata geçirirken dünyadan farklı iyi uygulama örneklerine platformda paylaşılan bilgi kılavuzu ve webinar'lardan istedikleri zaman erişebilirler” dedi.

Ortak sorumluluk kültürü ile ortak hedeflerin eksikliği, kentlerin etkin yönetiminin önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Daha etkin olabilmek için, kapasite artırıcı faaliyetlerin bir yandan teknik ihtiyaçlara diğer yandan da kurumların ve ilgili paydaşlarının liderlik ve yönetim becerilerine odaklanması gerekiyor. Örneğin, bisiklet altyapısına ilişkin 6 temel tasarım ilkesini parçalara bölerek paylaşan platform, kavramları daha anlaşılabilir hale getiriyor.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.