Kente Tasarımla Müdahale Et!



Projeyle, kentte yaşayan bireylerin, yaşadıkları yerleri güzelleştirmek ve korumak adına ortak bilinç geliştirmeleri hedefleniyor.
Proje kapsamındaki ilk çalışma, Karabağlar İyiburnaz İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile başladı. KETA iletişim atölyesinde başlayan çalışmanın ilk etabında, öğrencilerle kent bilinci ve ortak yaşam alanları konusunda kısa bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide, ortak yaşam alanlarına öncelikle o bölgede yaşayanların sahip çıkabileceğine vurgu yapıldı. Ayrıca kent tasarımında, kent için yapılacak yolların, binaların ve benzeri çalışmaların, orada yaşayan halka sorulması gerektiğinin altı çizildi.

Öğrencilerin özgün tasarımları

İletişim atölyesindeki söyleşinin ardından üretim atölyesine geçildi. Çalışmaya katılan öğrenciler burada kent mobilyaları üzerine tasarımlar gerçekleştirdi. Tasarımlar konusunda öğrencilerin fikirlerini özgün bir şekilde ortaya koymalarına olanak tanındı.
Yapılan tasarımlar üretim aşamasından geçirilip tamamlandıktan sonra, kentin çeşitli yerlerine yerleştirilerek vatandaşların kullanıma sunulacak.