Kentin Kapıları Boyunca

Kentin Kapıları Boyunca
24.09 - 10.10.2004

Berlin'de bulunan proje mekani K&S'in , 'Her und Hin' (Bir Oraya Bir
Buraya) basligil altinda düzenlediği uluslararasi kültürel değişim
programinin üçüncü ayagi Berlin ve Istanbul'da gerçekleştiriliyor.

Küratörlügünü Erden Kosova'nin üstlendigi, art-ist güncel sanat dergisinin degisim programina olan katilimi niteliginde düzenlenen sergi 'Along the Gates of the Urban' (Kentin Kapıları Boyunca) başlığını taşıyor.

Uluslararası bir grup sergisi olma niteliğini taşıyan sergide, Nevin Aladağ, Bankleer, Heman Chong, Esra Ersen, Tea Mäkipää, Erinç Seymen ve Seçil Yersel yer alıyor.

Istanbul'dan art-ist güncel sanat dergisi, Berlin'de bulunan Künstlerhaus Bethanien sanatçi programi, Stuttgart'ta buluna Schloss Solitude sanatçi programi ve Allianz Kulturstiftung tarafindan desteklenmekte olan sergi, günümüzdeki kentsel deneyim üzerinde egemen olan yeni toplumsal ayirimlar üzerine eğiliyor. Sergide yer alan sanatçilar, çevresel mahallelerin kentsoylulaştırılması, asiri tüketim, gayrimülk spekülasyonlari, issizlik ve yabancılaşma gibi olguların gündelik yaşam ve kent dokusu üzerindeki etkilerini ele alıyorlar. Sözkonusu sorunlara dair genel çözümlemeler ve belgelemeler yerine, toplumsal mekanda beliren kapanmalara direnmekte olan tekil örnekler ve stratejileri öne çıkarıyorlar.

İlk ayağı geçtiğimiz Nisan ayında Berlin'de bulunan K&S'de
gerçekleştirilen serginin ikinci ayağı Eylül ayında İstanbul'da bulunan Oda Projesi'nin
mekanında gerçekleştiriliyor. 23 Eylül tarihinde Oda Projesi'nde açılacak olan sergide Nevin Aladağ ve Bankleer sanatçı topluluğu video, Heman Chong poster, Esra Ersen, Tea Mäkipää ve Seçil Yersel fotoğraf, Erinç Seymen fotoğraf yerleştirmesi gerçekleştirecek. Ayrıca, Bankleer topluluğu açılışı takip eden günlerde bir performans gerçekleştirecektir.


Kentin Kapıları Boyunca başlıklı sergi 24 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında Oda Projesi'nde izlenebilir.

İstanbul sergisi, Link Multimedya'nın değerli katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi için:

Fatoş Üstek
fatosustek@yahoo.com