Kentplus'a Kardeş Geliyor



Geçtiğimiz iki yıl boyunca adından oldukça söz ettiren, büyük bir beğeni kazanan 2044 konutluk KentPlus Ataşehir ve 660 konutluk KentPlus Mimarsinan projelerinin ardından üçüncü KentPlus projesi için vinçler çalışmaya başladı.

İstanbul anadolu yakasında oturmak isteyen, ancak satışların hızla tamamlanmış olması nedeniyle KentPlus Ataşehir’den daire alamayanların talepleri üzerine hayat bulan KentPlus Kartal, yine yaşam kalitesini yükseltmek isteyenler için “Plus” konsepti ile inşaa edilecek.

Güneyde Marmara denizinin esintisinin yaşanacağı, yeşil alanlarla çevrili, adaların ışıltısı ile renklenecek KentPlus Kartal projesi, diğer iki KentPlus projelerini inşaa eden Emay İnşaat, İpek İnşaat ve Çakırkaya İnşaat ortaklılığından oluşan Kent Toplu Konut tarafından hayata geçirilecek.

Çok sevilen ve takdir toplayan Plus konsepti ile yükselecek olan KentPlus Kartal projesi, Kartal’da E-5 otoyolunun kuzeyinde Turkcell binasının arkasında 2 ayrı parselde konumlanacak. E-5 ve TEM otobanlarını doğrudan bağlayacak yol üzerinde bulunan, 2009 yılında tamamlanması planlanan Kartal metro istasyonuna yürüyüş mesafesinde olacak olan KentPlus Kartal projesinin inşaatı, Mayıs ayı itibariyle başladı.

Mimari projesi KentPlus Ataşehir’de olduğu gibi, mesleğinde 50 yılı geride bırakan Sayın Dr. Yüksek Mimar Doğan Tekeli imzası taşıyan KentPlus Kartal, bütün özellikleri ile en yüksek standartlarda yaşam alanı sunarken, fiyat politikası ve sunacağı imkanlar ile daire sahibi olmak isteyenlerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Toplam 507 (400+107) daireden oluşacak KentPlus Kartal’da her isteğe göre 1+1’den 4+1’e kadar farklı tip ve kofigürasyonlarda daire seçenekleri yer alacak. Dairelerin en küçüğünün net alanı 56,30 metrekare, en büyüğünün net alanı ise 145,15 metrekare olacak şekilde planlanan projede, dairelerde 10 metrekarenin altında oda bulunmaması özellikle planlandı.

Tüm yerleşimde 3 farklı konfigürasyonda 8 konut bloğu şeklinde planlanan projede, birinci parselde A ve B tiplerinde 7 konut bloğu, ikinci parselde ise C tipinde 1 konut bloğu bulunacak. Ayrıca, site sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 3 adet ticaret bloğu da proje kapsamında yer alacak.

Tüm konut blokları tünel kalıp sistemi ile en son deprem yöneliklerine uygun olarak inşa edilecek KentPlus Kartal’da tüm temeller radye temel olurken, dışardan mantolama yolu ile ısı yalıtımları da en etkin şekilde sağlanacak. Yangın güvenliği önlemleri planlanmış durumda olan projede ayrıca, duman algılama sistemleri, bağımsız yangın tesisatı da bulunacak.

KentPlus Kartal’da B1 ve B2 bloğunun altında yer alan kapalı otoparkta, yer üstü otopark alanlarına ilave olarak tüm dairelere 1 araçlık park yeri sunulacak. Ayrıca ikinci parselde de açık ve kapalı otopark alanları bulunacak.

Her blokta yeterli sayıda yüksek hızlı asansör bulunacağı projede, asonsörlerden bir tanesi, yük ve hasta taşımaya el verişli olarak planlandı. Kombi ile bağımsız olarak ısıtma sağlanacak KentPlus Kartal projesinde ayrıca yerleşimde ortak mahaller için jenaratör tesisatı bulunacak.

Yeşile verdiği önem ile dikkatleri çeken KentPlus, diğer projelerinde olduğu gibi KentPlus Kartal’da da KentPluslılara yeşili bol bir yaşam sunacak. KentPluslıların bireysel güvenliklerini de ilk sırada tutan proje güvenlikli site konseptinede, yerleşim kontrollü giriş olacak şekilde hayata geçecek.

Konut blokları araç trafiğinden bağımsız, yaya öncelikli bir avlu etrafında birbirlerinin görüntülerini kesmeyecek şekilde konumlandırılan projenin avlusunda, yüzme havuzu, spor alanları, çocuk bahçesi, anfi, yürüyüş yolları, fitness salonu gibi sosyal donanımlar yer alacak.