Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme



Ülkemizde yapı sektörünün en güncel konularından biri olan kentsel dönüşüm süreci ve bu süreçteki inşaat faaliyetlerinin ve yerel yönetim stratejileri konularının irdeleneceği"Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme" başlıklı konferans, 11 Eylül 2014 Perşembe günü YEM’in Fulya’daki merkezinde gerçekleşecek.

AKG Gazbeton’un mineral esaslı yanmaz yeni nesil yalıtım plağı Minepor başta olmak üzere doğayla bütünleşen, ergonomik ve emniyetli yapıların oluşturulabilmesine katkı sağlayan ürünlerine dair sunumların da yapılacağı konferansta, kentsel dönüşüm sürecinde mevcut binaların yenilemesi kapsamında, yapım sürecinden proje yönetimine kadar ilgili yönetmelikler irdelenecek.

Mimarları, geliştiricileri, müteahhitleri, yapı sektöründeki üst düzey yöneticileri, akademisyenleri ve yapı alanında çalışan tüm karar verici profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte, "İngiliz Kültür Mirası - Tarihi Çevrede En İyi Bina" ve "RIBA Londra 2014" ödüllerinin sahibi, yenileme çalışmalarıyla tanınan mimar Jamie Fobert, kendi projeleri üzerinden bina yenileme ve güçlendirme (retrofitting) üzerine “Doku ve Biçim” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

"İngiltere, Avrupa’nın en karmaşık miras ve koruma planı sistemlerinden birine sahip ve bu süreç, tarihi bir kent dokusu içinde 'retrofit' (güçlendirme) meselesi üzerinde çalışan herhangi bir mimar ya da geliştiriciye gerçek zorlukları gösterir. Ancak bu zorlu kentsel alanlardaki miras ve koruma düzenlemeleri çerçevesinde çalışmak, devamlılık yaratan güçlü bir mimarlık için fırsat oluştururken, o alanda iz bırakmak adına imkan da sunar." şeklinde konuşan Fobert, kentin tarihi dokusu içinde yer alan konut ve kültür projelerinden örnekler eşliğinde güçlü çağdaş mimarlık yaratma meselesini gündeme getirerek "retrofitting" konusunu tartışmaya açacak.  

Moderatörlüğünü AKG Gazbeton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Levent Akgerman'ın yapacağı, İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Arıoğlu’nun katılacağı “Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları” başlıklı panelde ise, bina yenilemelerinde yalıtım, kabuk sistem, yangın güvenliği ve mimarlık arasındaki bağlantı ile karmaşık yapım süreçlerinde kullanılması gereken malzemelerin stratejik önemi masaya yatırılacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Program:


14:00-14:30 Kayıt ve İkram

14:30-14:45 Açılış Konuşmaları

14:45-16:00 Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları

Moderatör: Levent Akgerman - AKG Gazbeton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç - İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi
Cemal Gökçe - TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı
Murat Kader - İki Design Group Kurucu Ortağı
Prof. Dr. Nihal Arıoğlu - İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi

16:00-16:15 Kahve Arası

16:15-17:15 Doku ve Biçim
Jamie Fobert - Jamie Fobert Architects Kurucusu

17:15-18:30 Kokteyl


Kayıt için tıklayınız.