"Kentsel Dönüşüm Türkiye için Yeni Bir Milat Olacak"



Artık her gelir grubundan insanın daha refah ve konforlu bir yaşam beklentisi içinde olduğunu ifade eden TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın, devletin de kentsel dönüşüm hamlesiyle alt gelir grubundaki insanlara da 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışır konutlar yapabilmek için düğmeye bastığını savundu. Türkiye’nin yaşam kalitesini daha üst seviyeye taşıyacak kentsel dönüşümün Türkiye için yeni bir milat olacağını vurgulayan Aydın, "Normal şartlarda böylesine büyük bir projeyi başlatmak her ülkenin yapabileceği bir iş değil. Çünkü bu proje 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor ve 350 alt sektörü besleyen 500 milyar dolarlık bir iş hacmiyle dikkati çekiyor” diye konuştu

Sektör daha da gelişecek

Aynı zamanda ASİAD (Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı, İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Genel Başkan Yardımcısı olan Aydın, inşaat sektörünün Türkiye’nin büyümesine paralel olarak çok hızlı geliştiğini ve Türk müteahhitlerin üretkenlikleri ile dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldıklarını anımsatarak, gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün sektörün daha da gelişimini sağlayacağını bildirdi. Bugüne kadar kaliteden yoksun, yaşam alanı yaratmayan ve işin ehli olamayan, sadece bina inşa eden sektör temsilcilerinin Türkiye’nin farklı yerlerinde insanları mağdur ettiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki halen inşaat sektöründe işin ehli olmayan çok sayıda sektör temsilcisi var. Ama özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önlemleriyle kentsel dönüşüm sayesinde bu kişiler de sektörden temizlenmiş olacak. Çünkü bugüne kadar alt gelir grubundakiler, evlerinin karşılığında verilen yeni, ama hatalı binalara kanaat ediyorlardı. Artık onlar da olayın farkında. Kentsel dönüşümle standartlar yükseleceği için çıtanın altında kalan sözde müteahhitlerin eleneceğine inanıyoruz. Kentsel dönüşüm her alanda ülkemizin gelişim, konforlu, güvenli ve sağlıklı yaşamına zemin hazırlayacağı için iş dünyası olarak sonuna kadar destekliyoruz”.