Kentsel Dönüşüm Ücretine Protesto



Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak evleri için düşük ücret verildiğini iddia eden bir grup, bu durumu protesto etti. Kestanelik Mahallesi'nde bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik grup, ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçti. Grubun, Sapanca-İzmit yolunda yürümesi nedeniyle yoldaki trafik durduruldu. Ara sokaklardan yürüyüşe devam eden grup, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu aleyhine slogan attı.

Daha sonra belediye binasının önüne gelen grup adına basın açıklaması yapan Sakarya Romanlar Derneği Orhan Tanyel, sahip oldukları mülkler için TOKİ'nin düşük ücret verdiğini ve bu durum nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdü.

"Şu anda isyan etmiyoruz. Uğradığımız haksızlığın haykırışıdır bu" diyen Tanyel, şunları söyledi: "Mahallemizde yapılan kentsel dönüşüm için bize verilen ücretler kabul edilemez. Evlerimiz için çok düşük ücretlerden rayiç bedeller veriliyor. Kentsel dönüşüm yapılsın ama biz mağdur olmayalım. Bu tamamen mağdur etme projesidir. Biz bu ülkenin en güzel çiçekleriyiz, bizi mağdur etmesinler."

Kestanelik Mahallesi sakinlerinden Erkan Tonguç da sahip olduğu mülkler için çok düşük değer verildiğini iddia etti. Mahallede yaşayanların mağdur olacağını vurgulayan Tonguç, "Devletimize karşı değiliz. Bu çalışma yararlıysa yapılsın, destekleriz. Fakat bizi mağdur ediyorlar. Benim 200 metrekarelik arazim var. Bu arazinin üzerinde evlerim ve dükkanım var. Bana bunlar için verilen para 60 bin lira. Bu parayla ben hiçbir ev satın alamam. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Göstericilerden oluşan bir grupla görüşen Sapanca Belediye Başkanı Uslu ise konutlar için verilen ücretleri kendilerinin belirlemediğini anlattı.